Landstræner: »Vores spillere kan håndtere hvad som helst, hollænderne angriber os med«

REUTERS/Yves Herman Fold sammen
Læs mere

Danmark stiller med en fuldt ud kampklar trup til dagens finalekamp, selv om tre spillere – Janni Arnth, Mie Leth Jans og Line S. Jensen – er blevet ramt af skader i løbet af turneringen og derfor ikke kan spille med.

Det forsikrede landstræner Nils Nielsen ved gårsdagens pressemøde – dagen før dagens historiske finale i Enschede.

»Jeg kan love, at de 11, der løber på banen i morgen, er topklar. Vores spillere er problemløsere, og de kan håndtere hvad som helst, hollænderne angriber os med,« siger Nils Nielsen, som også roser det hollandske hold for dets præstationer i løbet af turneringen.

»Det hollandske hold har spillet bedst i denne turnering. Men mit hold er det, der har vist størst styrke. Uanset hvad der er sket, har de stillet op. Og de er her stadig,« siger Nils Nielsen, som til pressemødet blev flankeret af anfører Pernille Harder og Sanne Troelsgaard.

Selv om semifinalen mod Østrig i torsdags bød på mange nærkampe og endte i forlænget spilletid og straffe­sparkskonkurrence, er de to spillere ved pressemødet fulde af selvtillid.

»Vi har ladet mentalt og fysisk op. I morgen er vi helt klar,« siger Sanne Troelsgaard, som anser finalekampen for en mulighed for personlig revanche mod Holland.

I en tidligere kamp mellem de to hold i turneringen vandt Holland 1-0 i en kamp, hvor Sanne Troelsgaard brændte en oplagt chance.

»Jeg brændte sidste gang, men jeg rejste mig igen dagen efter, og jeg har set videoer af klippet igen og igen. Jeg føler mig klar i morgen, hvis jeg får chancen igen,« siger hun.

Ifølge træner Nils Nielsen har holdet imidlertid allerede bevist sit værd i turneringen.

»Mit hold har vist alt, det skal vise. Spillerne har vist, hvor hårde de er, og hvor godt de kan spille. Jeg er meget stolt af dem, og de fleste danskere er stolte af dem. Det bør de også være. Uanset hvad der sker i morgen, håber jeg bare, at det bliver en god finale, og at alle kommer til at nyde den,« siger Nils Nielsen:

»Hvis vi vinder, så vinder vi. Hvis hollænderne vinder, så må de være bedre end os.«