Landstræner vil ikke snakke om Landin-samtale

Landstræneren ville ikke tale om det, og Niklas Landin var heller ikke meget for at sige noget. En samtale cirka tre minutter før tid mellem træner og målmand i kampen mod Tyskland skabte forvirring på det danske pressemøde tirsdag morgen ved VM i Qatar.

En stor del af den danske befolkning, som tirsdag aften sad og så Danmarks uafgjorte VM-kamp mod Tyskland undrede sig formentlig også over, hvorfor Niklas Landin ikke fik lov at komme på banen igen, da den hektiske afslutning mod tyskerne udspillede sig i Doha.

Den danske keeper, der normalt er blandt verdens bedste, var tidligere i opgøret blevet pillet ud med en lav redningsprocent - og hvad tv-seerne ikke vidste; smerter i lysken. Omkring tre minutter før tid viste tv-billeder Gudmundur Gudmundsson og Niklas Landin i en kort samtale på reservebænken.

Spørgsmålet var derfor efterfølgende, hvad der var blevet sagt under ordvekslingen. Var Niklas Landin for skadet til at komme på banen igen, eller meldte han sig klar uden at komme ind, da han og landstræneren talte sammen?

Men svaret på det spørgsmål ville Gudmundur Gudmundsson ikke indvie offentligheden i.

»Jeg vil ikke snakke med jer om, hvad jeg siger til spillerne. Det bliver mellem mig og Niklas,« sagde landstræneren undvigende på spørgsmålet fra TV2's reporter.

Heller ikke Niklas Landin var meget for at sige noget om situationen, der udspillede sig på den danske reservebænk.

»Han (landstræneren, red.) forhører sig og spørger, om det er nu, og mere er der sådan set ikke i det,« forklarede Niklas Landin og tilføjede:

»Jeg kan ikke lige huske, hvad jeg får sagt. Men øh ja, pas.«

Den danske målmand var dog anderledes åben i forhold til omfanget af den lyskeskade, han pådrog sig undervejs i kampen.

»Jeg har det egentlig helt okay og er fortrøstningsfuld. Jeg kan stadig godt mærke, at jeg har fået et lille vrid i den, men forhåbentlig er jeg langt klogere, når den lige er varmet op.«