Landstræner startede kagekrigen

Landstræner Lars Uhre var manden, der oprindeligt formidlede kontakten mellem Danisa og badmintonforbundet og dermed satte gang i kagekrigen, så nu er endt med, at fem landsholdsspillere er blevet udelukket. Fold sammen
Læs mere

Dansk badminton ligger i ruiner. Det er en kendsgerning efter, at en række af de bedste danske badmintonspillere er blevet smidt af landsholdet, fordi de ikke vil opgive deres personlige sponsorater og i stedet reklamere for et firma, der ligger i krig med deres sponsor. Nu viser det sig, at det er landstræner Lars Uhre, som står bag den sponsorkontrakt, som har sprængt landsholdet til atomer.

Ifølge Ekstra Bladet er det Uhre, som har formidlet kontakten mellem den nye sponsor, småkagefabrikanten Danisa, og forbundet, og han skal i følge avisen oven i købet have fået et honorar på omkring 10 procent af sponsoratets værdi for sin indsats.

Lars Uhres assistent, Jesper Larsen, der også har arbejdet som sælger i badmintonforbundet, har også spillet en rolle i forbindelse med den nye kontrakt. Han har sørget for at kontrakten blev udfærdiget på både engelsk og dansk, og han har også fået en procentdel af sponsoratets værdi.

Mathias Boe, en af verdens absolut bedste herredouble-spillere, og en af de danske stjerner, der nu er færdig på landsholdet, undrer sig over forbundets ageren og trænernes rolle i sagen.

»Jeg synes, at det uhensigtsmæssigt, at man ikke lader trænere være trænere, og synes, det er rigtig dårlig kommunikation fra Lars Uhres side, at han ikke var opmærksom på, der kunne opstå problemer for os, da det var ham, der indledte samtalen med Danisa,« siger han til avisen.

Udover Mathias Boe er det hans double-makker Carsten Mogensen, samt Joachim Fischer, Christinna Pedersen og Kamila Rytter Juhl, som alle er blevet smidt af landsholdet, fordi de ikke vil opgive deres personlige sponsorater fra den konkurrerende småkagefabrikant Kelsen Group.