Landstræner satser på fem nye OL-svømmere i denne uge

Landstræner Nick Juba tror på, at denne uges Danish Open i svømning vil føre til mindst fem nye OL-udtagelser.

Fra onsdag er der OL-pladser på spil, når de bedste danske svømmere hopper i vandet ved Danish Open i Bellahøj Svømmestadion, der ligger i København.

Fem svømmere er allerede udtaget til OL i skikkelse af Lotte Friis, Jeanette Ottesen, Viktor Bromer, Rikke Møller Pedersen og Mie Ø. Nielsen.

Men der bliver plads til mindst fem mere, og dem regner svømmelandstræner Nick Juba med at kunne sætte navn på efter Danish Open.

- Vi har i hvert fald fem pladser, der skal besættes. Der mangler en crawl-svømmer i kvindernes medley-holdkap, og det bliver nok Pernille Blume. Derudover skal vi have fundet de fire, der skal svømme mændenes 4x200 meter fri.

- Der bliver kamp til stregen, for der er måske fem eller seks, der er gode nok til at svømme sig på holdet, siger Juba.

Han håber, at stævnet vil give et tydeligt nok svar på, hvem der er hurtigst, til at holdet kan udtages allerede efter denne konkurrence. Det kan dog blive nødvendigt at vente til efter EM, der afholdes i London i maj.

Ud over holdkap-pladserne er der også individuelle kvalifikationer på spil, og her kan helt andre navne komme i spil.

- Der er især nogle mandlige langdistancesvømmere som Pál Joensen, Mads Glæsner og Anton Ørskov Ipsen, der kan komme på tale i de lange løb som 1500 og 400 meter fri.

- Og så kan et par piger også klare kravtiderne på en rigtig god dag. Men jeg vil ikke sætte navn på dem endnu. Der må vi vente og se, hvad der sker, siger han.

Juba forventer, at det samlede antal danske svømmere ved OL vil ligge mellem 13 og 15.

Ud over kampen om en plads ved OL kæmper flere af de i forvejen kvalificerede svømmere for at opnå flere kravtider, så de kan deltage i flere løb ved legene i Rio.

Danish Open løber af stablen fra onsdag til søndag i Bellahøj Svømmestadion.

/ritzau/