Landstræner roser Ronaldo efter storsejr

Cristiano Ronaldo var tilbage i aktion for Portugal mod Irland natten til onsdag dansk tid. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Portugal tankede natten til onsdag dansk tid selvtillid med en storsejr i den sidste testkamp, inden VM-slutrunden i Brasilien begynder torsdag aften. Men endnu mere vigtigt for portugiserne var Cristiano Ronaldo tilbage på holdet efter en skadespause.Portugal slog Irland 5-1 på MetLife Stadium i New Jersey. Ronaldo har ikke spillet kampe, siden han vandt Champions League-finalen med Real Madrid, men han startede inde mod irerne og blev på banen de første 64 minutter.

Portugals megastjerne scorede ikke, men landstræner Paulo Bento var godt tilfreds med indsatsen.

- Når man tænker på, at han ikke har spillet, synes jeg, at han gjorde det godt. Spillere som Ronaldo er vigtige for alle hold, når de spiller - og sådan er det også for os.

Ronaldo viste glimt af klasse efter at have været tilskuer til Portugals to første VM-opvarmningskampe på grund af problemer med sit venstre knæ og højre lår. Skader, som en ghanesisk heksedoktor ellers har taget æren for, men hvis Ronaldo var plaget af afrikansk heksekunst, var det svært at se. Medmindre det selvfølgelig var den ghanesiske forbandelse, der gjorde, at et velplaceret frispark i 18. minut kun ramte stolpen i stedet for at gå i mål.

Hugo Almeida scorede to af Portugals fem mål, Fabio Coentrao og Vierinha begge blev noteret for et mål, mens det sidste var et irsk selvmål.

- Vi ser frem til VM. Fysisk er alle vores spillere klar, konstaterede landstræner Bento efter også at have testet to andre tvivlsomme spillere Raul Meireles og Pepe i kampen mod Irland. Portugal spiller den første VM-kamp, når de møder Tyskland 16. juni.