Landstræner om Boe/Mogensen-finale: Bliver en storkamp

Ifølge Kenneth Jonassen hævede Mathias Boe og Carsten Mogensen niveauet på de rette tidspunkter i semifinalen.

ARKIVFOTO 2016 af DM Badminton i Aarhus Stadionhal, her finalen i Herre Double mellem Carsten Mogensen og Mathias Boe Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er lagt til søndagens største finalebrag, når topseedede Mathias Boe og Carsten Mogensen i Korea Open tørner sammen med de andenseedede indonesere, Marcus Fernaldi Gideon og Kevin Sanjaya Sukamuljo.

Således er det de eneste finaleseedede spillere, der har banet sig vej til finalerne i Super Series-turneringen.

»Det bliver en storkamp i morgen, og det plejer at være seværdig badminton,« siger landstræner Kenneth Jonassen til badminton.dk.

Det seneste møde mellem de to par er det bedste eksempel herpå. Her vandt danskerne i Sudirman Cup med de dramatiske cifre 16-21, 24-22, 23-21.

Ved den lejlighed afværgede danskerne fem matchbolde, inden de selv sejrede.

Jonassen pointerer dog, at de danske verdensettere formentlig skal løfte niveauet fra lørdagens semifinale, hvis de skal vinde Korea Open for tredje gang.

Boe og Mogensen var i store problemer, inden de lørdag vandt med 17-21, 21-16, 21-17 over de useedede japanere Takuro Hoki og Yugo Kobayashi. Danskerne var nede med 0-1 i sæt og 1-7 i andet sæt.

Jonassen kalder en "klassisk Boe/Mogensen-kamp".

»De har vist så mange gange før, at man ikke nødvendigvis skal ramme topniveau i hele kampen. Det vigtige er, at man som makkerpar finder sammen på de vigtige tidspunkter og hæver niveauet, når der er behov for det.«

»Japanerne pressede os godt, men Boe og Mogensen spillede godt, når der var behov for det,« siger landstræner Jonassen.

Den danske konstellation har fire gang tidligere mødt Marcus Fernaldi Gideon og Kevin Sanjaya Sukamuljo. Hidtil er det blevet til tre danske sejre.