Landstræner: Danmark favorit til finaleplads

Danmark møder lørdag Polen og Australien i semifinalen ved hold-VM i Vojens. Dansk landstræner forventer, at de tre hold ender på skamlen efter finalen i Polen.

Danmark er favorit til at genvinde VM for hold. Det fastslår speedwaylandstræner Jan Stæchmann inden lørdagens semifinale i Vojens, hvor det danske landshold skal møde to andre af favoritterne, Polen og Australien. Han forventer derfor også, at Danmark enten bliver nummer et, og dermed direkte kvalificeret til finalen i Leszno i Polen, eller alternativt nummer to eller tre, der skal ud i en ekstra kvalifikationsrunde mod toeren og treeren fra den anden semifinale i engelske Coventry.

- Vi vil gerne vise det danske publikum, at vi er værdige mestre. Og det gør vi ved at vinde, så vi er vel favorit. Men det bliver en hård kamp for at vinde. Australierne er godt kørende. Hvis vi skal ud i ekstra kvalifikation inden et VM, får vi prøvet banen i Polen inden det går løs, og bedre forberedelse får man ikke, siger Jan Stæchmann.

Det danske hold består af Nicki Pedersen, Hans Andersen, Bjarne Pedersen, Kenneth Bjerre, Niels-Kristian Iversen og Jesper B. Jensen.

/ritzau/