Landsholdsstop har ingen plads i Schmeichels tanker

Mens Simon Kjær har luftet tanker om et stop efter EM, er det slet ikke et tema for Kasper Schmeichel.

Kasper Schmeichel har slet ikke planer om, at EM i 2024 skal være hans sidste slutrunde med Danmark. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

For nylig rundede Kasper Schmeichel 37 år, og starter han som forventet inde mandag mod Nordirland, bliver det optræden nummer 99 på det danske A-landshold.

Simon Kjær luftede for nylig, at næste sommers EM-slutrunde meget vel kunne blive hans sidste, men sådanne tanker florerer slet ikke i hovedet på Schmeichel.

- Jeg har ingen overvejelser om, hvorvidt det skal være min sidste slutrunde. Det håber jeg aldeles ikke, det skal, lyder det fra den danske førstekeeper forud for EM-kvalifikationskampen mod Nordirland.

- Jeg har det skidegodt både mentalt og fysisk. Det er noget, folk gerne vil snakke om, når man når den alder, som jeg har, men så bliver jeg også lidt trodsig.

Han elsker stadig at trække den danske landsholdstrøje over hovedet selv på en kold novemberaften i Belfast, hvor der ikke er noget at spille for. Samtidig mener han også, at han er berettiget til at holde sin plads i buret.

- Det handler for mig om, at jeg stadig elsker at spille, og så længe jeg kan gøre det, så længe jeg kan gå ud på banen hver dag og føle, at jeg er den bedste, så bliver jeg ved, siger han.

Hvor Simon Kjær, der er 34 år, allerede fik landsholdsdebut i 2009, måtte Kasper Schmeichel vente til 2013, før daværende landstræner Morten Olsen gav ham debut på landsholdet. Da var han 26 år.

Ud over at målmænd ofte har lidt længere levetid i professionel fodbold, så spiller den sene debut også ind på Schmeichels fortsatte sult.

- Jeg skulle vente rigtig, rigtig lang tid på at komme ind på det her hold, synes jeg selv. Det at kunne spille for Danmark har altid været specielt, fortæller Schmeichel, som vil vride alt ud af landsholdskarrieren.

- Oplevelserne med slutrunder får man aldrig igen. Den dag, man stopper, er det slut. Man kommer aldrig nogensinde til at blive fodboldspiller igen. Så jeg spiller, så længe jeg kan.

Kampen mod Nordirland spilles mandag klokken 20.45. Danmark har allerede vundet EM-kvalifikationsgruppen.

/ritzau/