Landsholdsstjerne med sidetjans som klubejer

Sidste år rykkede William Kvist ind i bestyrelsen i B93, hvor han er med til at præge den fremtidige kurs.

William Kvist har i denne sæson vundet The Double med FC København. Ved siden af karrieren som FCK- og landsholdsspiller sidder han i bestyrelsen i B93. Scanpix/Henning Bagger Fold sammen
Læs mere

Aichi. William Kvist er ikke som de fleste andre fodboldspillere. Ved siden af karrieren i FC København og på landsholdet er han også blevet klubejer.

Den 31-årige midtbanespiller har siden oktober sidste år været en del af bestyrelsen i B93.

Da 2. divisionsklubben B93 sidste år fik nye ejere, var den forretningsinteresserede fodboldspiller en af investorerne.

- I mange år har jeg bevæget mig inde på fodboldbanen og gjort mig mange tanker om, hvordan man kører en fodboldklub.

- Det er interessant at få muligheden i en mindre klub - som ikke er i Superligaen eller Bundesligaen - hvor man også kan få mere ansvar, siger William Kvist, der i øjeblikket forbereder sig til Kirin Cup i Japan.

Gennem sin professionelle karriere har han arbejdet med personlig udvikling, og han vil gerne overføre nogle af sine egne erfaringer til B93.

- Følelser fylder meget i fodbold. Men nu har jeg været i gamet længe og ved, at vedholdenhed, stabilitet og det at arbejde med sit talent over lang tid giver pote. Det håber jeg, at jeg kan være med til at få ind i klubben.

- Jeg håber, at vi kan holde en kurs over lang tid og få en værdi ud af det - både talentmæssigt og økonomisk, siger han.

De nye ejere med vidt forskellige baggrunde er ikke gået ind i B93 for at tjene penge, men for at skabe en sund økonomi, så B93 kan fortsætte udviklingen af talenter til de danske ungdomslandshold.

- B93 er en gammel hæderkronet klub, som har haft nogle svære år, men man har altid været god til at udvikle talenter som Mathias "Zanka" Jørgensen og Bashkim Kadrii.

- Det er en klub med mange medlemmer og på mange måder en god og stærk klub, og det vil vi bidrage til ved at tænke anderledes, siger han.

De første mange måneder er gået med at analysere klubben til bunds, og nu er William Kvist og den øvrige ledelse i gang med at implementere nogle af idéerne. Det har allerede haft konsekvenser for klubbens førstehold.

- Vi vil gerne have, at økonomien løber rundt, så vi har sagt til trænerne, spillerne og folk omkring holdet, at vi er nødt til at sænke omkostningsniveauet en lille smule. Til gengæld får de 80 øre hver gang, der er en krone i overskud.

- Det betyder, at hele klubben er i samme båd omkring økonomi med en mere bonusorienteret aflønning. Nu er spillerne med til at overveje, om der skal købes nyt træningstøj, eller måske er det ikke nødvendigt, fordi de får 80 procent af overskuddet.

- Det er enormt befriende for os ejere. Vi er ikke inde i det her for pengenes skyld. Vi vil bare gøre noget godt for en god klub, siger William Kvist.

Fodboldspilleren studerer ved siden af karrieren, og hans engagement i B93 tager han som en del af sin uddannelse. Han regner dog med at være engageret i klubben i de næste mange år.

- Jeg kunne have taget et enkeltfag på CBS i bestyrelsesarbejde, men jeg er bange for, at det vil blive for teoretisk. Jeg ville savne det praktiske. Jeg har dog tilknyttet en ekspert på området, som en gang imellem giver mig noget teoretisk, så jeg også får den del med.

Umiddelbart har William Kvist ikke ambitioner om han en dag skal ind og lede en endnu større fodboldklub.

- Det har jeg ikke, men jeg skylder mig selv at undersøge, om det er et område, der er interessant.

- Når jeg stopper med fodbold en gang, så kan det være, at jeg skal direkte over i noget forretning, fordi det er ikke sikkert, fodbold er interessant for mig til den tid, siger han.

Danmark møder på fredag Bosnien i den første kamp ved Kirin Cup, der også har deltagelse af Japan og Bulgarien.

/ritzau/