Landsholdsspillere skærmes fra spørgsmål om tysk markering

Landsholdets spillere fik ikke mulighed for at svare på spørgsmål om Tysklands markering på holdbillede.

DBU's kommunikationschef, Jakob Høyer (til højre), tog ordet på spørgsmål om emner, der ikke relaterede sig til fodbold. Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Doha. Spillerne på det danske fodboldlandshold besvarer ikke længere spørgsmål, der ikke relaterer sig til spillet på banen.

Det blev tydeligt ved landsholdets pressemøde torsdag morgen i VM-værtslandet Qatar, da spillerne Andreas Christensen og Jesper Lindstrøm blev spurgt ind til den markering, som det tyske fodboldlandshold lavede onsdag.

Her holdt tyskerne sig for munden på holdbilledet inden kampen som et symbol på, at man ikke kan få Tyskland til at bukke under for ytringsfrihed og kamp for menneskerettigheder, efter at Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) har spoleret Tyskland - og Danmarks - intention om at spille med et One Love-anførerbind.

- Vi er her for at snakke om fodbold og lørdagens kamp mod Frankrig, svarede DBU's kommunikationschef, Jakob Høyer, når spillerne fik spørgsmål, der ikke relaterede sig til spillet med bolden.

Den sekvens gentog sig et par gange.

Onsdag sagde landstræner Kasper Hjulmand også, at han resten af slutrunden vil koncentrere sig om at besvare sportsligt relaterede spørgsmål, selv om landstræneren indtil da havde været en tydelig og gennemgående stemme i spørgsmål om den omdiskuterede VM-slutrunde.

Assistenttræner Morten Wieghorst lagde mærke til Tysklands markering inden kampen mod Japan. Den var veludført, mener han.

- Personligt synes jeg, at det var en god markering. Det ville være en endnu stærkere markering, hvis flere fulgte den op, siger Morten Wieghorst, inden han markerede, at han er på linje med DBU's kommunikationschef.

- Vi har lavet et statement om at fokusere på fodbolden og vores kamp på lørdag. Vi bruger vores kræfter på at kunne levere en god præstation mod Frankrig, siger Wieghorst.

Det var ikke muligt at stille spørgsmål til DBU's fodbolddirektør, Peter Møller, om emnet torsdag.

/ritzau/