Landsholdsspillere har bedre VM-fornemmelse efter fuser

Danmark er kommet tættere på VM efter 0-0 i den første kamp mod Irland, mener de danske spillere.

Billede fra lørdagens kamp mellem Danmark-Irland. Fold sammen
Læs mere
Foto: ANDREW COULDRIDGE

Spillerne på det danske fodboldlandshold har fået en større tro på VM-deltagelse efter lørdagens 0-0-kamp mod Irland end før kampen.

Efter at have sovet på den første playoffkamp var det positive landsholdsspillere, der mødte pressen søndag formiddag.

»Lige nu er vi i en situation, der er bedre, end den var før den første kamp,« siger målmand Kasper Schmeichel.

»Vi har mulighed for at gå videre, og vi har ikke nogle negative tanker overhovedet. Det handler kun om kampen på tirsdag, og det er utrolig positivt.«

Danmark dominerede lørdagens kamp og havde bolden klart mest af tiden, men et par fine muligheder på returbolde blev ikke omsat til mål. Derudover var det småt med danske chancer.

Omvendt havde irerne ikke noget at byde ind med rent offensivt, og derfor er der grund til at tro, at Irland bliver slået tirsdag i Dublin, siger landsholdsanfører Simon Kjær.

»Vi er fortrøstningsfulde og helt rolige, for vi står i en god situation. Jeg tror ikke på, at de kan holde os fra at score i 90 minutter igen.«

»Der er ikke særlig lang tid mellem kampene, men hvis de bliver trætte, som de gjorde i de sidste ti minutter i den første kamp, så får vi også endnu mere plads,« siger anføreren.

Pione Sisto påpeger også, at reglen om udebanemål har sat Danmark i en gunstig position. Scorer danskerne, er irerne tvunget til at vinde kampen.

»Jeg tror, at alle går rundt med en god følelse. Vi har vist, at vi kan skabe chancer mod dem, og vi ved, at hvis vi laver et enkelt mål i returkampen, så er de virkelig pressede,« siger Sisto.

Landstræner Åge Hareide beretter om et generelt godt humør i truppen.

»Vi er alle sammen skuffede over, at vi ikke vandt kampen, men vi er i godt humør, og det skal man være, når man er 90 minutter fra et VM.«

»Kan man ikke være i godt humør i den situation, så er der noget, som er galt. Jeg er i hvert fald selv i godt humør og tror på, at vi nok skal klare det,« siger nordmanden.

/ritzau/