Landsholdsspiller erkender at Argentina-kamp blev dyr

Kasper Søndergaard mener, at Danmarks dårlige gruppespil endte med at koste en plads i semifinalerne

gjfghj
Læs mere
Fold sammen

Danmark ankom til VM i Qatar med en målsætning om en plads i semifinalen. Men Spaniens verdensmestre sendte Danmark ud i mørket i kvartfinalen, og dermed snublede håndboldherrerne i forhold til det succeskriterium, de havde sat for sig selv.

Og ifølge rutinerede Kasper Søndergaard har Danmark kun sig selv at takke for den tidlige VM-exit.

Holdet spændte ben for sig selv ved kun at få andenpladsen i gruppespillet, som gav Danmark en sværere vej i knockout-fasen, vurderer højre backen.

»Det er skuffende. Jeg synes jo helt klart, vi har holdet til at være med i top fire. Det der point, vi taber mod Argentina, det bliver dyrt. Jeg siger ikke, vi kunne vinde over Qatar i en kvartfinale (Qatar havde været modstanderen, hvis Danmark havde vundet puljen, red.). Men det er en mere overkommelig modstander end Spanien. Vi dummer os i den indledende pulje, og det koster os en semifinale nu, og det er pisse irriterende,« lød det fra Kasper Søndergaard

Ja, flere af jer havde travlt med at tale vigtigheden af gruppespillet ned, men det viser sig jo at blive meget afgørende?

»Vi havde travlt med at tale især Argentina-pointtabet ned. Det er også vigtigt ikke at gå ud tale os selv ned efter sådan en kamp. Vi troede jo stadig, vi kunne tage førstepladsen, men den ryger så med uafgjort mod Tyskland, og det koster. Og når man så ikke lige rammer 100 procent dagen i dag… Eller det ved jeg ikke engang, om vi ikke gør. For fanden, spanierne er bare pissehamrende gode. Så det er bare det, der hedder utur,« sagde en skuffet Kasper Søndergaard.

Tung fornemmelse

Også anfører Niklas Landin havde det tunge ansigtsudtryk på, da han skulle forholde sig til, at Danmark ikke bliver en del af medaljekampene.

»Det er selvfølgelig en meget tung fornemmelse, at vi ikke spiller med fremme, hvor det er rigtig sjovt, det tror jeg, alle på det her hold gerne vil. Når vi ikke gør det for første gang i mange, mange år, er det selvfølgelig svært nu,« sagde Landin.

Forsvarsgeneral René Toft Hansen var også både bramfri og skuffet, efter kvartfinalenederlaget var en realitet.

»Det er en lortefornemmelse. Det er super ærgerligt, at de scorer i sidste sekund, så vi ikke får muligheden for at udligne. Heldet er lige med Spanien, synes jeg. Vi føler, det er stolpe ud for os. Det er pisse uheldigt. Jeg synes, vi kæmper en brav kamp. Vi kunne lige så godt have taget sejren, synes jeg. Men de får lige riposterne og har lige de der redninger,« sagde Rene Toft Hansen.