Landsholdet: Vi rejste os på en lidt billig baggrund

Åge Hareides planer blev udført til punkt og prikke mod Bulgarien, og det skabte mere glæde end 4-0-sejren.

Aage Hareide takker Pierre-Emile Højbjerg for kampen. Spillerne er ved at have lært hans spilsystem. Scanpix/Nils Meilvang Fold sammen
Læs mere

Smilene var store på samtlige danske landsholdsspillere, da de tirsdag gjorde klar til at forlade Japan.

Kirin Cup blev afsluttet med en 4-0-sejr over Bulgarien, hvilket betyder, at danskerne nu kan gå på sommerferie med en god fornemmelse i forhold til VM-kvalifikationen, der begynder til efteråret.

Flere af spillerne erkender samtidig, at sejren blev hentet mod et skidt bulgarsk hold, der for få dage siden blev slået 7-2 af Japan.

- Vi formåede at lægge presset rigtigt. Vi spillede hurtigt og skabte mange chancer, så sejren kunne være større. Men vi skal også huske på, at det ikke var et supergodt bulgarsk hold, siger Peter Ankersen.

FC København-spilleren gjorde comeback i nationaltrøjen, og han føler, at han fik vist sig godt frem som højre wingback i landstræner Åge Hareides 3-5-2-system.

- Det var første gang, at jeg prøvede at spille den position.

- Jeg synes, at jeg greb chancen, og jeg er ret fortrøstningsfuld, når næste trup skal udtages, siger Ankersen.

Kollegaen i venstresiden, Riza Durmisi, erkender også, at modstanden måske ikke var den hårdeste. Men det passede perfekt efter nogle lidt nervøse dage ovenpå kollapset mod Bosnien, der fredag slog Danmark efter en konkurrence fra straffesparkspletten.

- Vi spillede aggressivt, havde få berøringer og gode kombinationer. Det var en rigtig god kamp.

- Vores fokus var på at holde nullet bagude. At vi så kunne score fire gange, er jo så ekstra godt.

- Man kan mærke, at vi er ved at være der med det nye system. Når vi mister bolden, så er vi der med det samme det samme i genpresset. Det var ikke den bedste modstander, men vi fik set, at vi har hinandens ryg, siger Durmisi.

- Vi ramte dagen, og så kom Bulgarien også til at se ekstra dårlige ud. De havde nogle individualister oppe foran, men de fik ikke en chance, siger han.

Morten "Duncan" Rasmussen åbnede den lille danske målfest fem minutter før pausen med målet til 1-0 på oplæg fra Viktor Fischer. Efter pausen cementerede Christian Eriksen sejren med et hattrick på ti minutter.

- Vi fik revancheret anden halvleg mod Bosnien. Det var en fornøjelse, siger AGF-angriberen.

Morten "Duncan" Rasmussen synes, at holdet på Japan-turen har fået Hareides krævende 3-5-2-system ind under huden.

- Det er en ny måde at presse på, og det tager tid, men vi gør store fremskridt, siger han.

Danmark åbner VM-kvalifikationen 4. september i København mod Armenien. Fem dage tidligere tester holdet formen mod Liechtenstein i Horsens.

/ritzau/