Landsholdet får VM-lejr ved Sortehavet

Landstræner Åge Hareide fortæller, at blandt andet logistikken har været afgørende for valget.

Landstræner Åge Hareide til pressemøde mandag d. 11. december 2017. Åge Hareide udpeger de 23 spillere, der skal udgøre den kombinerede Liga- og U21-landsholdstrup, som lørdag den 6. januar rejser til Abu Dhabi for at spille mod Sverige og en endnu ikke fastsat anden modstander. (Foto:Martin Sylvest/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Sylvest

København. Dansk Boldspil-Union (DBU) har fundet frem til, hvor landsholdets VM-lejr skal ligge, når der spilles VM i Rusland.

Det bliver i russiske Anapa ved Sortehavet, skriver DBU på sin hjemmeside.

- Ved sommerens slutrunde skal vi rejse meget til og fra spillestederne og vores basecamp hotel. Derfor var logistikken afgørende for os, siger landstræner Åge Hareide.

- I Anapa har vi 10 minutters kørsel til lufthavn og vores træningsanlæg, hvilket er ret unikt efter russiske forhold.

Anapa ligger i det sydvestlige Rusland, hvor gennemsnitstemperaturen er på 21-24 grader, mens slutrunden spilles.

Med placeringen forbliver holdet indenfor en tidsforskel på en time i de tre gruppespils kampe. Samtidig kan flyvetiden til de tre indledende spillesteder begrænses til cirka to timer.

- Vi får gode muligheder for at kunne være meget udendørs og nyde det milde klima og Sortehavet. Det, tror jeg, er vigtigt, når man er samlet så lang tid, siger Hareide.

- Samtidig får vi et hotel, hvor vi har gode forhold med tre etager reserveret til os, hvor vi kan samle os som hold, sikre gode behandlingsmuligheder og fysisk træningsfaciliteter, siger Åge Hareide.

Danmark møder i gruppespillet Frankrig, Peru og Australien, og kampene skal spille i Moskva, Samara og Saransk.

Med over 17 millioner kvadratkilometer i areal er Rusland verdens største land, der rummer 11 tidszoner fra Kaliningrad i vest til Kamtjatka i øst.

/ritzau/