Landin famler efter topformen

Det var ikke mange redninger, Niklas Landin havde i aftes mod Tyskland. ?Foto: Claus Fisker Fold sammen
Læs mere

Efter tre kampe ved VM har Danmark endnu ikke været i nærheden af holdets topniveau.

Tværtimod har danskerne vist meget svingende spil, der ikke harmonerer med målsætningen om en plads i semifinalen.

Anfører Niklas Landin indrømmer da også efter den uafgjorte kamp mod Tyskland, at landsholdet famler efter topformen.

»Vi har ikke fundet vores normale topform hverken forsvarsmæssigt eller målmandsmæssigt, hvor jeg måske ikke har haft så mange redninger. Det er med til at gøre, at vi ikke får slået et hul til tyskerne. Der er mange ting at forbedre, og jeg håber, at vi i de sidste to kampe får vist en masse,« siger Niklas Landin.

Det uafgjorte resultat betyder, at Tyskland nu selv kan afgøre, om holdet bliver nummer et i gruppen, og det irriterer Niklas Landin, at Danmarks forhåndsfavoritter ikke har levet op til hverken deres egne eller omgivelsernes forventninger.

»Det betyder meget, at vi ikke længere selv kan afgøre det. Vi havde håbet på, at vores spil var langt bedre i dag, og at vi havde fået de to point, men som kampen skrider frem, må vi jo nok være mest tilfredse med uafgjort – også i og med at vi halter efter og er bagud med tre mål,« siger Landin.

På forhånd var Niklas Landins kamp i kampen mod de to tyske stjernefløje, Uwe Gensheimer og Patrick Groetzki, som han spiller sammen med i Rhein- Neckar Löwen, udset til blive en nøgleduel i opgøret. Landin havde det svært mod Löwen-kammeraterne, og han endte da også på bænken i anden halvleg.

Keeperen køber dog ikke ubetinget præmissen om, at han tabte duellen mod de to fløje, der scorede seks mål hver.

»Jeg tror også godt, at jeg kunne stille mig fra straffepletten og score et par mål. De får mange kontraløb, og de får mange straffe, og jeg tror ikke, at de scorer noget specielt fra fløjen. Jeg vil selvfølgelig gerne tage kontraløb og strafferedninger, men det er ikke dem, man kalkulerer med. Det er dem fra det stationære spil. Jeg ville gerne have taget nogle flere af deres skud, men jeg synes, at Steffen Weinhold (Tysklands højreback, red.) gjorde mest ondt på os,« lyder det fra Landin, der ikke var begejstret for kampens spanske dommere og det aftryk, de fik sat på kampen.

»Vi føler, at der er nogle kendelser, de burde have set. Jeg synes, at de får to meget tvivlsomme straffe fra den ene fløj, og så er der en situation, hvor jeg tager bolden, og bolden rammer en spiller, der ligger i feltet. Det havde alle i hallen set – undtagen dommerne,« siger den danske kaptajn.