Lagerbäck vil fortsætte stime: Taber aldrig til England

Islands landstræner har aldrig tabt til England med Sverige, og han håber at fortsætte ad den vej med Island.

Lars Lagerbäck har mødt England seks gange med Sverige, og han har aldrig tabt. Scanpix/Laurie Dieffembacq Fold sammen
Læs mere

Det er aldrig lykkedes det engelske landshold at få den svenske træner Lars Lagerbäck ned med nakken.

Islands landstræner har i sine ni år i spidsen for Sverige aldrig tabt en fodboldlandskamp til England. Og han håber at kunne bevare den statistik, når Island mandag møder England i ottendedelsfinalen ved EM.

Her står den tidligere svenske landstræner i spidsen for et topmotiveret islandsk landshold, der skal op imod alle de velkendte spillere fra Premier League.

- Det er altid rart at møde England. Jeg har gode erfaringer med det. Jeg har mødt dem seks gange, da jeg var svensk landstræner, og vi har aldrig tabt. Så vi vil forsøge at fortsætte.

- Det er lidt specielt at møde England, for på Island vokser folk op med Premier League, ligesom man gør i Sverige. Det vil være fantastisk at holde statistikken mod et af de bedste fodboldlande i verden, siger Lars Lagerbäck ifølge AFP.

Lagerbäck ser det som en fordel, at både islandske og svenske spillere er vokset op med at se meget engelsk fodbold, ligesom Island råder over Gylfi Sigurdsson og Aron Gunnarsson, der spiller for henholdsvis Swansea og Cardiff City.

- Den store fordel for os, som det også var, da vi mødte England med Sverige, er, at vi kender engelsk fodbold så godt. Vi har spillere, der har spillet der, og alle kender deres spillere, siger Lars Lagerbäck.

/ritzau/