Læserne: Det er pressens skyld

To tredjedele af Berlingske.dks læsere tror, at Michael Rasmussen har dopet sig, men samtidig får pressen skylden for hans exit i Tour de France.

Arkivfoto: Scanpix Fold sammen
Læs mere

"Ja", Michael Rasmussen var dopet op til Tour de France, mener omkring to tredjedele af de læsere på Berlingske.dk, som har deltaget i dagens afstemning.

Resten, dvs en tredjedel af de omkring 2000 læsere, som havde afgivet deres stemme ved 13-tiden torsdag, tror ikke, at Kyllingen har dopet sig.

Samtidig mener omkring to tredjedele af de læsere, som har deltaget i dagens anden afstemning, at det var forkert af Rabobank at fyre Michael Rasmussen.

En ting er læserne dog over en bred kam enige om: Pressen bærer en stor del af skylden for Kyllingens exit af Tour de France.

- Jeg syntes det er lidt ærgeligt at en mand som er på vej til at opnå sin karrieres højdepunkt bliver stoppet på baggrund af beskyldninger og ikke fakta. Men eftersom det er medierne, og ikke fakta, som afgør mange ting i samfundet er det ikke særligt overraskende, skriver debat-deltageren Kjartan.

En anden læser, T. Kristiansen, skriver blandt andet sådan her:

- At skaffe sig af med Michael Rasmussen på nuværende tidspunkt virker absolut forkert. Der er ikke nogle specifikke beviser andet end en masse hysteriske journalister, som får blæst ting ud af proportioner og nogle sportschefer som vil have noget opmærksomhed.

Debat-deltageren Daniel er enig, og udtrykker det således:

- Det er jo fuldstændigt hen i vejret, at smide en mand ud på indicer, der ikke kan bevises. Det forekommer mig underligt, at medierne kan agere som både vidner, politi, anklagere og dommere.

Stig Andersen hører til blandt de læsere, som mener at det er en rigtig beslutning at tage Michael Rasmussen ud af løbet:

- Jeg tvivler stærkt på at Rabobank-holdets ledelse fyrer manden i gult, hvis de ikke har rigtigt gode grunde til det. Det er naturligvis bittert for MR, men han ligger som han har redt.