Læserne: Bevis din uskyld

Mange af Berlingskes læsere stiller sig uforstående overfor, hvorfor Michael Rasmussen stadig ikke har bevist, at han var i Mexico som han hævder.

Michael Rasmussen fastholder overfor både Berlingske Tidende og Politiken, at han befandt sig i Mexico og ikke i Italien, som Rabobanks ledelse påstår.

Om han har befundet sig i Italien eller Mexico i juni måned burde ikke være svært at dokumentere. Som Berlingske.dk skrev torsdag, får man blandt andet et stempel i passet ved indrejsen til Mexico og man bliver registreret ved udrejsen.

Det falder da også mange Berlingske.dk-læsere for brystet, at cykelrytteren ikke har gjort mere ud af at bevise sin uskyld.

Mogens Sørensen stiller spørgsmålet på DineOrd.dk:

- Hvorfor fremlægger han ikke bare selv pas eller andre beviser på, hvor han har været i perioden medio juni i stedet for at gemme sig bag en advokat?

En anden læser, Lene, har en helt liste af ideer til, hvordan Michael Rasmussen kan bevise sin påståede uskyld:

- Hvis Michael Rasmussen har været i Mexico, som han siger, må der forefindes et stempel i hans pas, en flybillet, en kreditkortregning, hotel log med Michael Rasmussen registreret i og hans underskrift, en log fra hans mobil telefon over roaming i Mexico. I min verden er det nemme spørgsmål at besvare med mindre han har roet til Mexico, boet i telt på stranden og brugt kontanter.

Du er en løgner Rasmussen

En journalist fra Politiken stillede Michael Rasmussen selv samme spørgsmål, som mange af læserne skriger efter at få besvaret:

- Har du ligefrem stempler i dit pas, som beviser, at du har været i Mexico på det tidspunkt, hvor det nu påstås, at du er set i Italien?

- Jeg vil altså ikke udtale mig om den slags ting længere. Jeg føler ikke, at jeg er forpligtet til offentligt at berette om, hvor jeg befinder mig. Men fra nu af tager advokaten sig af alt det«, oplyser Michael Rasmussen

Det lidt uldne svar kan der ifølge en anden læser, Mark Rosnan, kun være en forklaring på:

- Michael Rasmussen er tydeligvis en gemen løgner!, skriver læseren.

Opfordringen er hermed bragt videre.