Kyniske Chelsea vandt topopgør

Eden Hazard jubler over sejrsmålet. Fold sammen
Læs mere

Chelsea vandt lørdag 1-0 over Manchester United og er dermed yderst tæt på at kunne kalde sig engelsk mester for femte gang i historien.

Det var et topopgør på Stamford Bridge mellem Chelsea og Manchester United med meget på spil. Chelsea kunne sende sig selv tættere på det engelske mesterskab, mens United med en sejr kunne bringe lidt spænding ind i mesterskabskampen.

United og manager Louis van Gaal har været genstand for stor kritik sæsonen igennem, men de seneste præstationer på banen har vendt stemningen omkring de tidligere mangedobbelte mestre.

Til kampen mod Chelsea måtte van Gaal dog undvære midtbanestyrmand Michael Carrick, Daley Blind, Phil Jones og Marcos Rojo. Ikke desto mindre var det gæsterne, der var mest pågående og dominerende kampen igennem.

Alle troede da også, at United var kommet i front, da det meste af Stamford Bridge blev snydt af Wayne Rooneys afslutning i starten af kampen. Den engelske landsholdsspiller fik en stor mulighed og bragte United i front. Det troede alle i hvert fald. Selv United-keeper David de Gea brød ud i kæmpe jubel over målet.

Det var bare lige én ting i vejen.

Bolden ramte opstanderen bag målet og snød derfor alt og alle.

Trods United-overtaget kom hjemmeholdet stærkt igen. Chelsea fører ikke Premier League uden grund. José Mourinhos tropper er kyniske til en grad, der vil få selv den største smørtenor til at kigge sig i spejlet én ekstra gang.

Det demonstrerede London-klubben nok engang kort før pausen, da vævre Eden Hazard blev sendt i dybden. Lynhurtigt var belgieren væk fra al modstand og trillede dernæst bolden mellem benene på de Gea i målet. 13. sæsonmål fra hans fod.

Sæsonmål nummer 14 kunne det også være blevet til i starten af anden halvleg. Didier Drogba fik sendt et afrettet skud af sted mod United-målet, som David de Gea gav ripost på. Den var Hazard tæt på at udnytte til mål, men vinklen blev for spids for belgieren og bolden ramte i stedet ydersiden af stolpen.

United havde mulighederne til en udligning. Radamel Falcao ramte blandt andet stolpen i kampens slutfase.

Men Chelseas 1-0-føring holdt hjem.

Chelsea har med sejren over United ti point ned til Arsenal på andenpladsen og ligger favorabelt til at vinde klubbens femte mesterskab. Der resterer blot seks runder af dette års Premier League.