Kyllingen ville dope sig med sin fars blod

Michael Rasmussen skriver i sin nye biografi 'Gul Feber', at Bjarne Riis så, at han og Tyler Hamilton dopede sig med kortison i sin tid på Riis' hold. (Foto: Nils Meilvang/Scanpix 2013) Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Michael Rasmussen overtalte sin egen far til at donere blod for at bruge det til blodtransfusioner, da Rasmussen kørte for Rabobank.

Det er et gruopvækkende skab, som Michael Rasmussen åbner op for, når han i sin selvbiografi 'Gul Feber' fortæller om de metoder, han var klar til at anvende i forsøget på at køre med blandt verdens bedste cykelryttere.

DR har interviewet Michael Rasmussen til programmet 21 Søndag, og her fortæller Michael Rasmussen, at han under Vuelta a España i 2003 opdagede, at andre ryttere benyttede sig af bloddoping, der var nærmest umulig at spore.

Michael Rasmussen fortæller, at han fik et råd fra holdlægen Geert Leinders, der kom til at involvere blod fra danskerens egen familie.

- Jeg talte med holdlægen på Rabobank om det. Han havde gjort det tidligere med to brødre, der var kompatible. Og hvis blodet var kompatibelt, var det ligesom at blande vand med vand. Så der var ingen sundhedsrisiko ved det, forklarer Rasmussen i interviewet.

DR har uden held forsøgt at få en kommentar fra den tidligere Rabobank-læge, som flere steder i Michael Rasmussens bog bliver anklaget for medvirken til doping.

Michael Rasmussen valgte at indvie sin egen far i projektet. Ifølge Michael Rasmussen  sagde faren ja efter længere tids overvejelser, men det viste sig, at hans blod ikke matchede Michael Rasmussens profil.

Michael Rasmussen forklarer i interviewet, at han sandsynligvis havde gennemført dopingprojektet, hvis hans far blod havde været egnet.