Kyllingen udelukket fra cykellandsholdet

Cykelrytteren Michael Rasmussen er udelukket fra det danske cykellandshold og skal hverken køre VM og OL, oplyser DCU-direktør Jesper Worre til DR Sporten.

Michael Rasmussen kommer ikke til at køre VM og OL for det danske cykellandshold. Danmarks Cykle Union (DCU) har valgt at udelukke den danske rytter i den gule Tour de France-førertrøje fra landsholdet. Det sker fordi DCU har kendskab til, at Rasmussen har fået flere advarsler for ikke at fortælle dopingmyndighederne, hvor han befinder sig, når han træner.

- Vi ser så alvorligt på det, at DCU's bestyrelse i juni besluttede, at Michael ikke er en del af det danske landshold længere. Det fik han at vide den 26. juni, siger Jesper Worre til DR Sporten.

Michael Rasmussen har erkendt, at han har fået en enkelt advarsel, men ifølge Jesper Worre så har danskeren flere, og det er dem, der nu betyder, at Rasmussen ikke kommer til at repræsentere Danmark ved VM i Stuttgart og OL i Beijing.

- Vi får informationer både fra UCI og Antidoping Danmark, og vi ved, at han har fået flere advarsler. Det er egentlig fortrolige informationer, men vi vil ikke lyve i den her situation, for folk skal vide, at Danmarks Cykle Union kæmper for en ren sport, siger Jesper Worre.

Michael Rasmussen kører i øjeblikket i gult i Tour de France, og selv om de fleste danskere har svært ved at få armene ned, så har Jesper Worre svært ved at glæde sig.

- Os, der er tæt på sporten, er ikke rigtigt lykkelige. Vi siger ikke, at Michael er positiv, men der er så mange spørgsmålstegn om hans ageren og holdning, siger Jesper Worre.

Michael Rasmussen har kendt til DCU's beslutning i omkring tre uger, men mener at beslutningen er forkert.

- Der må sidde nogen i toppen, som ikke vil mig det særlig godt. Anden forklaring kan jeg ikke finde«, siger Michael Rasmussen til Politiken.

Samtidig oplyser Rasmussen, at han ikke vil lade beslutningen påvirke ham under Tour de France,

- Men jeg vil i øvrigt springe op og falde ned på, hvad Jesper Worre og DCU foretager sig. Jeg har forsøgt at give en forklaring på, hvad der er sket, og den vil de altså ikke tage for gode varer. Det tager jeg til efterretning, men det er ikke noget, som på den mindste måde skal få lov til at genere min videre Tour-deltagelse, siger Rasmussen, der heller ikke har tænkt sig at stille op til Danmark Rundt i august.

- Jeg kunne da ikke drømme om at komme til et løb, der arrangeres af en organisation, som på denne måde søger at modarbejde mig. Det siger da vist næsten sig selv, siger Michael Rasmussen til avisen.

/ritzau/