Kyllingen kørte efter bjergpoint

Michael Rasmussen smed torsdag termovesten, og gik efter sine første bjergpoint i årets Tour de France. Danskeren føler sig klar til bjergene.

Den prikkede bjergtrøje er ikke Michael Rasmussens førsteprioritet i årets Tour de France, men torsdag var han alligevel fremme og snuppe sekundære point to gange på turen fra Chablis til Autun.

- Når nu jeg sad der, kunne jeg lige så godt køre først over toppen i feltet. Det handlede om få tråd for at komme fem meter foran de andre, og så fik jeg vist, at jeg stadig er lidt interesseret i den konkurrence. Hvem ved, det kan være, det er de tre point, der er afgørende i den sidste ende, sagde Michael Rasmussen, der hentede otte point, og ligger nummer seks i kampen om prikkerne. Sylvain Chacanel er i front med 37 point.

Danskerens holdkammerat Oscar Freire var få centimeter fra sejren torsdag, og det var det eneste, der manglende, før dagen havde været perfekt for Michael Rasmussen. Onsdagens styrt mærkede han intet til, holdkaptajn Menchov virker godt kørende, og bjergene nærmer sig.

- Det bliver bedre og bedre for hver dag. I dag var første gang, jeg kørte uden termovest, og det er i mit favør, at der er blevet skruet op for varmen, sagde Rasmussen. /ritzau/