Kyllingen kører kun i gult

Michael Rasmussen svingede sig i går op på jernhesten igen.VIDEO: Michael Rasmussen til cykelløb i Charlottenlund

Michael Rasmussen ses her sammen Bo Hamburger, der var løbets kommentator inden starten på gadeløbet i Charlotenlund, der blev overværet af 30.000 tilskuere. Foto: Vibeke Toft Fold sammen
Læs mere

Var Michael Rasmussen momentvis i Italien i juni, som i hvert fald en italiensk ekspertkommentator hævder, eller er der hold i Michael Rasmussens eget udsagn om, at han forberedte sig til Tour de France i Mexicos højder?

Svaret svæver i det uvisse, og der vil formentlig foregå diverse tovtrækkerier i kulissen, inden en juridisk afgørelse skærer tingene ud i cykelsaddelen.

Sikkert er det dog, at Michael Rasmussen med tilnavnet Kyllingen fra Tølløse, mest af alt lod benene tale i aftes, hvor Ordrup Cykle Club afholdt gadeløb i Charlottenlund.

Michael Rasmussen, der i sidste måned kørte rundt i verdens vigtigste cykelløb iklædt den gule førertrøje, var hovedpersonen med tyk streg under hovedperson.

»Opbakningen falder på et tørt sted. Jeg har på det seneste talt mere i telefon, end jeg har kørt på cykel. Det er alfa og omega, at der stadig er nogle, som tror på mig,« sagde Michael Rasmussen til tilskuerne lige inden startskuddet.

Og tilskuerne, langt størstedelen kvitterede ved at råbe højt hurra.

Selve intervieweren var ingen ringere end den tidligere professionelle pedalatlet Bo Hamburger, hvis svigerfar, John Zangenberg, er arkitekten bag cykelbegivenheden i det nordkøbenhavnske.

Hamburger lovede fest
Bo Hamburger ringede i fredags til Michael Rasmussen, der let lod sig overtale til at deltage, da han i øjeblikket opholder sig i Danmark for at snakke »advarsels-sagerne« igennem med sin advokat Karoly Nemeth.

»Michael skulle vide, at han var ønsket her. Jeg lovede ham en festdag, hvor han kunne blive hyldet af dem, der ville hylde ham,« sagde Bo Hamburger, der forstår Michael Rasmussens situation bedre end så mange andre. Med reference til Hamburgers egen doping-sag, der kostede en udelukkelse fra landsholdet, inden en såkaldt procedurefejl, den internationale sportsdomstol CAS og appeludvalget under Danmarks Idræts-Forbund vendte tingene på hovedet.

Udover gadeløbet ved Jægersborg Allé, som blev vundet af Team CSCs Nicki Sørensen, bød dagen i går også på generelt nyt i dopingdebatten. For på ARDs hjemmeside stod nemlig at læse, at cirka 75 procent af deltagerne i den netop afsluttede udgave af Tour de France cyklede med rent mel i posen. Hvilket er en gigantisk forbedring sammenlignet med 1996-rundturen, hvor hele 80 procent af rytterfeltet var præpareret med et eller andet fra de forbudte kasser. ARD citerer i den kontekst schweizer-avisen Neue Zürcher Zeitung, der har talt med ledende personale på et dopinglaboratorium i Lausanne, som på opfordring fra den Internationale Cykle Union (UCI) har gennemanalyseret diverse prøver.

»Denne metode er meget præcis,« forklarer medarbejder Pierre-Edouard Sottas.

»Frekvensen af dopingtilfælde er højest i Top 30,« siger Sottas.

Systematisk doping er fortid
Artiklen påpeger endvidere, at det er meget sandsynligt, at ingen hold længere står bag systematiseret dopingmisbrug. Om end ryttere fra specifikke lande opererer med mere anomale blodværdier end andre aktive.

Det danske medlem af UCI, Peder Pedersen, siger til Berlingske Tidende, at han ikke kender til udtalelserne eller resultaterne fra dopinglaboratoriet i Lausanne.

»Men jeg bliver nok klogere på de møder, der finder sted i den kommende uge,« supplerer Peder Pedersen.

Og hvor i verden er UCI-toppen kuriøst nok samlet? I Mexico af alle steder. Alt imens Kyllingen cyklede rundt i gult i Tour de Charlottenlund.