Kyllingen klar til Pyrenæerne

Med en ægte kraftpræstation lørdag overgik Michael Rasmussen sig selv og er fortsat i gult efter lørdagens 54 kilometer lange enkeltstart i Tour de France.

Michael Rasmussen lukkede lørdag al virakken rundt omkring ham ude og kørte sit livs enkeltstart på 13. etape af Tour de France. Danskeren kørte over målstregen i Albi i 11. hurtigste tid og satte blot 2,55 minutter til i forhold til Alexandre Vinokourov, der vandt enkeltstarten.

- Tidskørslen i dag giver mig helt sikkert en masse selvtillid til, at vi går ind i mit terræn i morgen (søndag, red.). Jeg håbede på forhånd at bevare den gule trøje. Jeg kørte hele ruten igennem i morges og kunne godt lide Cote de la Bauzié. Jeg troede på chancen, men der er langt fra tanken til at gøre det, sagde Michael Rasmussen, der kunne se feltet af bejlere til den guletrøje ændre sig en anelse.

- De to Astana-ryttere er tilbage. Jeg holder dog mest øje med Evans og Contador, mens Valverde bliver lidt lettere at kontrollere, sagde Rasmussen, der kort før målstregen indhentede Alejandro Valverde, der med et større tidstab faldt nedad i klassementet. /ritzau/