Kvinderne hopper med på golfens dopingjagt

Ligesom sine mandlige kolleger vil den kvindelige europæiske golftour, Ladies European Tour, fra næste år gå på dopingjagt.

Ladies European Tour, hvor et hav af danske spillere som Iben Tinning og Lisa Holm Sørensen til dagligt hører til, vil fra næste år indlede en mere målrettet kamp mod doping. Det meddelte den kvindelige europæiske golftour torsdag i forbindelse med turneringen Scandinavian TPC, der spilles i Basebäck.

- Vi kender ikke, at vore medlemmer doper sig, men for golfens integritet er det vitalt, at vi implementerer en strategi, så vi kan fjerne fristelsen ved doping, udtaler Alezandra Armas, direktør for The Ladies European Tour.

Dermed følger kvinderne i fodsporene på deres mandlige kolleger, som også vil teste for doping i næste år. På rygtebasis her der i golfkredse været tale om, at betablokkere, som kan nedsætte hjerterytmen, og astmamedicinen salbutamol blev brugt blandt golfspillerne.

Problemet for golfsporten har været, at der aldrig har eksisteret dopingtest eller en fælles dopingpolitik. Men det vil europæerne nu lave om på.

/ritzau/