Kvindelige overraskelser i Australien

Serbiske Ana Ivanovic og tyske Angelique Kerber er højst overraskende færdige ved Australian Open efter nederlag allerede i første runde.

Det lå ellers i kortene, at Ana Ivanovic med sin seedning som nummer fem skulle nå langt i turneringen. Hun fik da også en på papiret overkommelig modstander i første runde i form af tjekkiske Lucie Hradecky, der frister en tilværelse som nummer 141 på verdensranglisten.

Helt planmæssigt vandt serberen første sæt med 6-1, men herefter gik det galt. 6-2, 6-3 vandt tjekken efterfølgende og kunne forståeligt nok juble stort mandag morgen.

»Jeg følte mig aldrig rigtig tilpas derude i løbet af kampen. Det var svært for mig at finde en rytme. I tredje sæt føltes det som om, at hun hævede sit niveau,« sagde Ivanovic, der nåede kvartfinalen sidste år, efter nederlaget.

Hun var dog ikke den eneste, der måtte forlade turneringen noget tidligere end planlagt. Også den niendeseedede tysker Angelique Kerber stødte næsen mod muren, da hun mødte Irina-Camelia Begu fra Rumænien, der blot er nummer 39 på verdensranglisten.

Tyskeren tabte første sæt 4-6, inden hun fik styr på sit spil og udraderede sin modstander i andet sæt med 6-0. I kampens afgørende sæt overlod Kerber dog initiativet til sin modstander, der greb chancen og fortjent vandt sættet med 6-1.

Derudover var der ikke de store overraskelser på kvindesiden mandag morgen, hvor både Maria Sharapova og Simona Halep planmæssigt spillede sig videre til anden runde i årets første grand slam-turnering.

Hos herrerne var der ikke mange overraskelser. Både Rafael Nadal og Roger Federer gik planmæssigt videre efter sejre i tre sæt.

Det blev dog til en enkelt stor overraskelse, da hjemmebane-teenageren Thanasi Kokkinakis, nummer 147 på verdensranglisten, i fem sæt vandt over den 11. seedede lette, Ernests Gulbis.