Kvindelandsholdet modtager Kulturministerens Idrætspris

Kvindelandsholdet i fodbold vinder prisen for præstationen ved EM i Holland, hvor det blev til sølvmedaljer.

Kvindelandsholdet får prisen for indsatsen ved sommerens EM-slutrunde i Holland, hvor holdet fik sølv efter at have tabt finalen til netop Holland. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kvindelandsholdet i fodbold er vinder af Kulturministerens Idrætspris i 2017. Med prisen følger 100.000 kroner, der blev uddelt ved en reception i København mandag aften.

Kvindelandsholdet får prisen for indsatsen ved sommerens EM-slutrunde i Holland, hvor holdet fik sølv efter at have tabt finalen til netop Holland.

»Kvindelandsholdets præstation ved EM-slutrunden i Holland rækker langt, og den rækker bredt,« siger kulturminister Mette Bock (LA) og fortsætter:

»Den rækker helt ind i pigeværelserne rundt omkring i landet, og den inspirerer unge piger såvel som os andre til at dyrke idræt og yde en indsats i fællesskab.«

2017 var ikke på alle måder et eventyrligt år for kvinderne. Året bød også på en langstrakt konflikt i forbindelse med forhandlinger om en ny landsholdsaftale for kvinde- og U21-landsholdet.

Spillerforeningen og Dansk Boldspil-Union (DBU) kunne ikke enes om en ny aftale, hvilket førte til aflysning af både en testkamp og en VM-kvalifikationskamp for kvinderne. Sidstnævnte medførte et nederlag på 0-3 til Sverige samt en bøde.

I slutningen af november blev parterne enige om en ny fireårig aftale.

I forbindelse med mandagens prisuddeling valgte ministeren at fokusere på årets sportslige højdepunkt.

»De har skrevet idrætshistorie ved at vinde en EM-sølvmedalje, og de gjorde det ved at yde en præstation ud over det sædvanlige, hvor de blandt andet beviste at fællesskab rækker langt.«

»Kvindefodbolden rummer et stort potentiale, der kan bidrage til indfrielsen af regeringens 2025-målsætning om at blive mere idrætsaktive,« lyder det fra Mette Bock.

Kulturministerens Idrætspris har været uddelt hvert år siden 2005 og hylder en "exceptionel idrætspræstation" inden for enten elite- eller breddesport.

Kvindelandsholdet, der blev indstillet af Danmarks Idrætsforbund (DIF), vandt prisen foran 11 andre indstillede kandidater.

Sidste år fik hækkeløberen Sara Slott Petersen prisen.

/ritzau/