Kun Stanley Cup tæller for dansk NHL-sensation

Frederik Andersen har fokus på karrierens første NHL-slutspil og tror på Anaheim Ducks' chancer for at vinde Stanley Cup. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For danskerklubben fra solstaten Californien, Anaheim Ducks, er Stanley Cup det eneste, der gælder.

- Vi har holdet, der kan gå hele vejen, siger en målbevidst Frederik Andersen til BT.

- Klubben vandt i 2007 og er klar til at gentage triumfen. Vi har fire-fem spillere, som også var med dengang. Står vi ikke med Stanley Cup, vil det være en skuffelse for både spillerne, klubben og vore fans.

Anaheim Ducks har tre kampe tilbage i grundserien og fører Pacific-Divisionen. I Western Conference er "ænderne" på andenpladsen efter St. Louis Blues.

- Vi har flere store ledertyper og har vist, at vi kan slå alle. Det handler om at være skarpe i playoff, pointerer Frederik Andersen.

- Men alle kampe bliver svære. Hold fra Western som San José, LA, St. Louis og Chicago er farlige.

Den 24-årige målmand har været en af NHLs bedste rookies og nævnes som kandidat til Calder Trophy. Han har spillet 27 NHL-kampe med en redningsprocent på imponerende 92,4.

I kampen mod Nashville Predators 4. april afløste han Jonas Hiller i første periode. I slutningen af anden blev han ramt af et skud i hovedet.

- Jeg havde svært ved at fokusere og blev taget ud for en sikkerheds skyld. Jeg går på is igen i dag og har ingen problemer, siger han.

- Hvornår jeg spiller igen er svært at sige. Det er op til træneren. Men jeg er klar.

Der står respekt omkring den store dansker i verdens stærkeste liga, og med sin unikke vindermentalitet kan perfektionisten fra Herning blive et trumfkort i kampen om Stanley Cup.

I kampen natten til tirsdag vandt Anaheim Ducks over Vancouver Canucks med Jannik Hansen og Nicklas Jensen med 3-0.

Den 20-årige amerikanske målmand John Gibson var hentet op fra Norfolk Admirals og fik en fornem NHL-debut med en shutout og kåring som 1st Star. Ducks har tre klassemålmænd.

Er det et tema i Danmark, hvor mange NHL-spillere der kommer hjem til VM, er det ikke noget, Frederik Andersen bruger mange sekunder på.

- Det må vi se til den tid. Jeg har ikke tænkt på det, siger han kort og lader forstå, at NHLs playoff er mange gange vigtigere end en eventuel VM-turnering, som han har prøvet.

På streaming har han fulgt flere af kampene i det danske slutspil. Han er imponeret over sin moderklub, Herning Blue Fox.

- De er skarpe på chancerne, lyder det fra Anaheim, nogle få kilometer fra Disneyland.