Kun godkendt

FC København vandt godt nok 1-0 over Beitar Jerusalem, Men forløbet var ingenlunde prangende.VIDEO: Snæver CL-sejr til FCK

FCK spillede ikke særlig godt i Champions League-opgøret mod Beitar Jerusalem i Parken i går, men det blev trods alt til en sejr på 1-0, som her fejres af målscorer Marcus Albäck og oplægger Morten Nordstran. Foto: Liselotte Sabroe Fold sammen
Læs mere

Der udspillede sig ingen fodboldfest i Parken i aftes. Så langtfra. FC København var hverken her, der eller alle vegne i det første af to opgør mod Beitar Jerusalem. Om end det danske mesterhold med 1-0-sejren in mente har en god mulighed for videre avancement til tredje kvalifikationsrunde i Champions League-regi. Returopgøret finder sted på tirsdag i den israelske hovedstad.

Men lad os naturligvis dvæle ved begivenhederne på Parkens grønne græs. Eller rettere begivenhederne på Parkens mudderpøl af en bane.

Gæsterne startede egentlig bedst med fornuftig boldomgang, mens løverne var uden bid indtil det 9. minut, hvor rapfodede Morten Nordstrand opfangede en lang aflevering.

Nordstrand var kvik, udnyttede Beitar-målmand Tvotko Kales gedigne skovtur og afleverede fornuftigt til angrebskollega Marcus Allbäck, der sikkert sørgede for en scoring.

Hurra for det uden at gå i selvsving. For FC København, der stillede til start med Hjalte Bo Nørregaard i en central midtbanerolle på skadede Rasmus Würtz bekostning, formåede altså ikke at brillere endsige vise kombinationstakter på meget mere end SAS Liga-niveau.

At alt alligevel resulterede i fuld gevinst, det er glædeligt. Og et tegn på at sidste sæsons hårde kampe blandt andet mod Celtic, Benfica og Manchester United har gjort godt og løftet kadencen rent mentalt.

Løverne og træner Ståle Solbakken udstråler vilje, gejst og mod på flere klubeuropæiske eventyr i aftes foran 21.336 tilskuere.

Stemningen var som vanlig af international klasse i Parken.

I anden halvleg fremtvang Beitar Jerusalem færre småchancer og spilsekvenser foran Jesper Christiansen i FCK-målet, og derfor frygtede man aldrig for alvor en mærkværdig og ufortjent udligning.

FCK-livet blev tillige lettere i det 53. minut, hvor Beitars Derek Boateng blev præsenteret for sit andet gule samt et rødt kort.

Rygtet vil nu vide, at der venter Don Ø& Co. en tur i en heksekedel på»Teddy Stadium« om seks dage.

Ikke så få hold skulle i historiens løb være kommet alvorligt på hælene, når Beitar Jerusalems fanatiske tilskuere har ageret 12. mand.

Så lad os bare pege på mere af det, der ikke virkede såre FCK-smart i aftes.

Blandt andet de dårlige afslutninger samt samarbejdet mellem Nordstrand og Allbäck, hvis der lige ses bort fra 1-0-scoringen. Ofte løb den lille dansker og svenskeren nemlig galt af hinanden. Ligesom fløjspiller Atiba Hutchinson ikke driblede sig igennem mange israelske forsvarsspillere. Modsat kollega Jesper Grønkjær, der atter fremturer absolut spilleglæde.

På bundlinien var FCK-præstationen dog ikke mere end lige godkendt.