Kroatisk målscorer langer ud efter egne fans

Den kroatiske 2-0-målscorer mod Tjekkiet, Ivan Rakitic, tager afstand fra de kroatiske tilskueres opførsel.

Kroatiens Ivan Rakitic (i blåt), som her scorer til 2-0, er sur på sine egne fans efter kampen mod Tjekkiet. Scanpix/Jeff Pachoud
Læs mere
Fold sammen

Saint-Etienne. Tilskuerballaden under Kroatiens EM-kamp mod Tjekkiet var skyld i, at kroaterne smed en føring og ikke vandt. I stedet endte fodboldkampen 2-2.

Det mener 2-0-målscorer Ivan Rakitic, der peger på, at der var fuld kontrol over kampen ved stillingen 2-1, inden kroatiske fans smed romerlys og kanonslag ind på banen i Saint-Etienne.

Kort efter balladen og flere minutters afbrydelse udlignede Tjekkiet til 2-2 på et straffespark, da en kroatisk forsvarsspiller ramte bolden med hånden i feltet.

- Når vi ikke kan opføre os ordentligt på tribunen, så fortjener vi heller ikke at vinde, siger Ivan Rakitic til den tyske tv-station ARD.

- Vi mistede vores fart, da spillet blev afbrudt på grund af vores fans, mener FC Barcelona-midtbanespilleren.

Ivan Perisic, som bragte Kroatien foran med 1-0 i første halvleg, er enig med sin holdkammerat.

- Jeg kan ikke forstå, hvorfor vi skal spilde vores kræfter på at forsøge at berolige vores egne tilhængere, siger Perisic.

Otte romerlys og mindst et kanonslag samt andre objekter blev kastet ind på banen fra den sektion, der husede de kroatiske fans.

- Disse personer er ikke fans, de er sportsterrorister, siger Ante Cacic, der er kroatisk landstræner.

Det Europæiske Fodboldforbund, Uefa, har meddelt, at man vil åbne en sag lørdag, når dommer Mark Clattenburg og andre delegerede har aflagt rapport.

- Uefa tager kraftigt afstand fra sådanne handlinger, lyder det kortfattet fra Uefa fredag aften.

/ritzau/