Kroatien efter EM-ballade: Arrangørerne var advaret

Uefa og fransk politi var advaret om muligheden for tilskuerballade, siger Det Kroatiske Fodboldforbund.

Kroatien - 20160618135834241_o
Kroatiske tilhængere smed med fyrværkeri under kampen mod Tjekkiet. Reuters/Max Rossi Fold sammen
Læs mere

Både Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) og det franske politi var advaret om, at der kunne være urolige elementer mellem de kroatiske tilhængere ved fodbold-EM.

Sådan lyder det fra Det Kroatiske Fodboldforbund (HNS), dagen efter kroatiske fans afbrød EM-kampen mod Tjekkiet med kanonslag og slagsmål på tilskuerpladserne.

- I forberedelserne til kampen, gjorde HNS alt, hvad der var muligt for at undgå episoder, og derfor var både Uefa og det franske politi advaret om hooligansenes intentioner om at lave uro, skriver forbundet ifølge AFP.

Kroatien førte 2-1, da dommer Mark Clattenburg stoppede spillet, fordi der var blevet kylet fyrværkeri ind på banen fra pladserne med kroatiske tilskuere.

Lørdag har Uefa valgt at åbne en disciplinærsag, og det kroatiske forbund står til at blive straffet for tilskuernes dårlige opførsel.

Den kroatiske landstræner, Ante Cacic, kaldte efter kampen ballademagerne for "sportsterrorister", mens landets præsident, Kolinda Grabar-Kitarovic, stemplede dem som "fjender af Kroatien".

Men de kroatiske myndigheder har et medansvar for balladen, mener den tidligere storspiller Robert Prosinecki.

- Det er også statens ansvar. Det er altid de samme 50 hooligans, og man ved præcis, hvem det er. Alligevel sker der intet, siger Prosinecki til dpa.

- Balladen var planlagt, en målrettet provokation. Det er altid det samme, lyder det fra den nu 47-årige eksspiller.

Uefa udmåler på mandag en eventuel straf for tilskuerballaden.

/ritzau/