Kroater forsøger at bevare jordforbindelsen efter 4-1-sejr

Efter 4-1-sejr er det vigtigt, at Kroatien husker på, at der er endnu en kamp, siger stjerne og træner.

Det er ikke til at se på billedet, men Luka Modric ønsker at bevare jordforbindelsen, inden Kroatien møder Grækenland i anden playoffkamp. Scanpix/Stringer Fold sammen
Læs mere

Kroatien er meget tæt på VM, efter at holdet hjemme slog Grækenland 4-1 i den første af to playoffkampe torsdag.

Blandt de glade kroater var Real Madrid-stjernen Luka Modric, der forsøgte at minde sig selv om, at der er endnu en kamp, der skal overstås, før Kroatien kan kalde sig VM-klar.

»Vi spillede en rigtig god kamp. Men vi er kun halvvejs, vi skal hvile os, og så skal vi spille endnu en god kamp i Grækenland søndag,« siger Modric ifølge AFP.

Den lille midtbanespiller scorede selv til 1-0 på straffespark, men Modric mener, at Kroatien kunne have gjort endnu mere.

»Vi kunne godt have scoret flere mål, men 4-1 er et godt resultat,« siger Real Madrid-spilleren.

Kroatiens landstræner, Zlatko Dalic, overtog jobbet i oktober, efter at Kroatien skuffende havde spillet 1-1 mod Finland.

Nu er han tæt på at føre holdet til VM, men også han forsøger at slå koldt vand i blodet.

»Det var en storslået kamp. Men dette er kun den første kamp, så vi skal ikke slappe af. Det er ikke overstået endnu,« sagde Zlatko Dalic ifølge AP efter kampen til tv-kanalen HRT.

Kroatien dominerede kampen mod grækerne, hvor hjemmeholdet havde ni skud på mål mod Grækenlands tre.

»Vores mål var at presse Grækenland på kanterne, og det lykkedes. Vi mistede koncentrationen og indkasserede et mål, men jeg kan ikke rigtig beklage mig,« siger Dalic.

Ifølge den græske landstræner, Michael Skibbe, kom hans hold sig aldrig over Luka Modrics åbningsmål, der faldt efter 13 minutter.

»Hvis du hjælper din modstander med at score det første og det fjerde mål, så er det svært at konkurrere,« siger han ifølge AP.

/ritzau/