Kragh efter ny triumf: Mere end jeg nogensinde drømte om

Søren Kragh Andersen var overrasket over at få mulighed for at angribe på 19. etape af Tour de France.

Søren Kragh Andersen har hentet to sejre i årets Tour de France. Benoit Tessier/Reuters Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Søren Kragh Andersen (Sunweb) er målløs, efter at han fredag vandt sin anden etapesejr i årets Tour de France.

Den 26-årige cykelrytter fra fynske Strib angreb i det helt rette moment med 16 kilometer til målstregen og vandt 19. etape.

»Nogle ryttere vinder aldrig en etape. Nu har jeg vundet to i samme Tour. Jeg er klar over, at det er noget specielt.«

»Det er mere, end jeg nogensinde drømte om, da jeg var en lille dreng, som kørte på sin cykel,« siger Søren Kragh Andersen.

Med 16 kilometer tilbage kørte han væk fra en udbrydergruppe med stærke navne som Peter Sagan (Bora) og Sam Bennett (Quick-Step).

Kort forinden havde italieneren Matteo Trentin (CCC) forgæves forsøgt at komme væk.

»Egentlig var det min opgave at følge efter sprinterne for holdets skyld. Jeg måtte omstille mig oppe i hovedet fra at hjælpe holdet til at søge min egen chance.«

»Da jeg krydsede målstregen, var jeg først og fremmest overrasket. Nu er jeg glad, og nu skal jeg forsøge at nyde de sidste to dage af denne utrolige Tour de France. Dette er grunden til, at jeg kører på cykel. Det er utroligt,« siger Søren Kragh Andersen.

Han fortæller, at selvtilliden fra den første etapesejr i Lyon i lørdags hjalp ham til at forsøge sig igen, da muligheden pludselig opstod.

»Jeg havde det hårdt, men jeg tænkte, at det havde de andre også. Det her giver mig endnu mere selvtillid. Men jeg skal fokusere på de rigtige ting. Det bliver udfordringen i resten af sæsonen,« siger etapevinderen.

Han slår samtidig fast, at han trods storformen ikke fortryder, at han i sidste uge meldte VM-afbud for at koncentrere sig om de BinckBank Tour og klassikerne.

»Nej, VM-ruten er meget anderledes. I dag (fredag, red.) var der 2000 højdemeter. Til VM er der 5000. Det siger det hele,« siger Søren Kragh Andersen.

/ritzau/