Kragelund i hårdt angreb

Efter tre år tavshed fortæller Preben Kragelund om årsagen til, at han gik som Team Danmark-direktør. Toppen af dansk idræt står for skud.

I de tre år, der er gået, siden Preben Kragelund trak sig som direktør for Team Danmark, har han været tavs om årsagen til sin exit. Men i onsdagens udgave af Politiken tager Kragelund bladet fra munden og giver sin forklaring på, hvorfor han ikke kunne fortsætte i jobbet. Ifølge Kragelund ville Danmarks Idræts-Forbunds daværende formand Kai Holm have magten over Team Danmark, og han fik hjælp af kulturminister Brian Mikkelsen og Team Danmark-formand Carl Holst.

- Allerede under udvalgsarbejdet med den nye eliteidrætslov opdagede jeg, at der var en skjult dagsorden om at tage magten over Team Danmark fra de aktive og trænerne. Jeg kunne mærke, at der var noget i gang, som jeg ikke var klar over. Brian Mikkelsen, Kai Holm og Carl Holst havde allerede lagt det hele til rette. Jeg prøvede at kæmpe imod, men måtte opgive. Det var en kamp mod vejrmøller. Jeg fandt ud af, at jeg ikke kunne forhindre udviklingen og sagde efter nogle måneders interne slagsmål om det nye støttekoncept ja til et tilbud om en fratrædelsesordning, som Carl Holst havde sendt mig en 'føler' om via en tredje person, siger Preben Kragelund til Politiken.

/ritzau/