Kontroversielt firma bliver partner i dansk ishockey-VM

Ishockey-VM i Danmark i 2018 afvikles med den omstridte schweiziske partner Infront.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København. Fjernsynssignalet går ud til en milliard mennesker, når Danmark har værtskabet for ishockey-VM i 2018.

For at løfte opgaven har Danmarks Ishockey Union (DIU) indgået et partnerskab med det kontroversielle schweiziske firma Infront, skriver Politiken.

Selskabet rådgav på begge sider af bordet i en underhåndsaftale om salg af tv-rettigheder for milliarder.

Selskabets direktør, Philippe Blatter, er gang på gang blevet beskyldt for at udnytte relationen til sin onkel, den nu afsatte Fifa-præsident Sepp Blatter.

Og så kan personkredsen omkring selskabet sættes i forbindelse med nogle af sportens helt store skandaler.

Ifølge kritikerne rejser partnerskabet spørgsmålet om, hvor langt danske idrætsforbund skal gå for at markere sig på den internationale scene.

Ikke mindst fordi Danmark normalt bryster sig af at være foregangsland, når det gælder rene linjer og gennemsigtighed i topidrætten.

- Elementært uklogt. Hvis du har en organisation, som påberåber sig at arbejde for et almennyttigt formål, og som samtidig skaber et partnerskab med en virksomhed, som har et blakket ry.

- Det kan opfattes som moralsk forkert, men det er også strategisk uklogt, lyder kritikken af partnerskabet fra Ole Thyssen, der er professor i organisationsetik på CBS, i Politiken.

Jens Sejer Andersen, international direktør i Play the Game, der arbejder for at styrke sportens gennemsigtighed, kalder partnerens forretningsmodel "incestuøs".

- Det svarer helt til det forretningsmiljø, der i øvrigt har været omkring familien Blatter, hvor man håndterer milliardforretninger i lukkede og uigennemskuelige kredsløb med meget få firmaer og meget få mennesker, siger han til Politiken.

De mange skandalesager omkring den schweiziske partner bekymrer ikke Enver Hansen, der er direktør for partnerselskabet omkring det danske VM.

- Det er mennesker, jeg har kendt gennem ti?femten år snart. Ikke på det niveau, som jeg kender dem nu, men det er folk, vi har mødt til kongresser og andre IIHF-aktiviteter.

- Det er de mest sympatiske og dygtige mennesker, så jeg har intet problem med at samarbejde med dem, siger Enver Hansen, der er tidligere direktør for Danmarks Ishockey Union, til Politiken.

/ritzau/