Konkurrent til McLaren: Dumt at lade Alonso køre i USA

Red Bull-chefen Christian Horner fatter ikke, at McLaren lader Fernando Alonso droppe Formel 1-løb i Monaco.

McLaren-køreren Fernando Alonso deltager i slutningen af maj Indianapolis 500 i stedet for Formel 1-grandprix i Monaco. Beslutningen har givet anledning til en del løftede øjenbryn. Reuters/Toru Hanai Fold sammen
Læs mere

McLarens beslutning om at lade holdets spanske Formel 1-stjerne Fernando Alonso køre Indianapolis 500 i USA i stedet for det prestigefulde grandprix i Monaco er vanvittig.

Sådan lyder dommen fra Red Bull-chefen Christian Horner.

Horner anerkender, at hans chefkollega hos McLaren, Zak Brown, befinder sig i en svær situation, da Fernando Alonso virker utilfreds med sine arbejdsvilkår hos McLaren.

- Det er en svær situation, for Fernando går igennem en hård tid.

- Og Zak har et problem, fordi han har en deprimeret kører, som han forsøger at motivere.

- Han har så fået den idé at sende ham til Indianapolis, men han må være vanvittig. Det er det dummeste, jeg har hørt om, siger Christian Horner på et pressemøde før weekendens Formel 1-grandprix i Bahrain.

- Han (Alonso, red.) skal bare hoppe direkte ned i bilen uden at teste. Det er ikke en helt nem bane.

- Efter min mening bør han sendes til psykolog, siger Horner om McLaren-chefen Zak Brown.

Christian Horner ville ikke tillade, at en af hans to Formel 1-kørere missede et grandprix for at køre et andet racerløb.

- Det er lidt som at forsvinde med en anden kæreste midt på sæsonen og så vende tilbage. Det er ikke det rigtige at gøre.

- Hvis racerløbene ikke lå oveni hinanden, så kunne det måske lade sig gøre. Eller hvis det var i slutningen af hans Formel 1-karriere. Men McLaren ser tydeligvis anderledes på det, siger Horner.

McLaren erstatter Fernando Alonso med rutinerede Jenson Button til grandprixet i Monaco i slutningen af maj. Button stoppede sidste år i Formel 1, men briten er fortsat reservekører hos McLaren.

/ritzau/AFP