Konkurrent til dansk stjerneskud i Ajax er solgt

Napoli satser på Arkadiusz Milik som afløser for sidste sæsons topscorer, Gonzalo Higuain.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det danske stortalent Kasper Dolberg får efter alt at dømme nemmere ved at komme på førsteholdet i Ajax Amsterdam.

Den hollandske klub har mandag solgt sin førsteangriber, den polske landsholdsspiller Arkadiusz "Arek" Milik, til Napoli.

Han ventes at blive officielt præsenteret som klubbens nye angriber tirsdag ifølge nyhedsbureauet AFP.

Napolis ejer og præsident, Aurelio De Laurentiis, lagde sent mandag en besked ud på Twitter, der bekræfter handlen: "Velkommen Milik".

Den italienske topklub har været på udkig efter en erstatning for argentineren Gonzalo Higuain, der i den forgangne sæson blev ligatopscorer i Serie A og for nylig blev solgt til Juventus for 90 millioner euro (670 millioner kroner).

Nyhedsbureauet TT skriver, at Napoli betaler 35 millioner euro for den 22-årige Milik. Det svarer til godt 260 millioner kroner.

Milik var en del af Polens landshold, der under EM nåede frem til kvartfinalerne. Han siger farvel til Holland som topscorer for Ajax med 21 mål i sæsonen 2015/16.

- Det er en ære at blive en del af Napoli med en ærefuld historie og passionerede tilhængere. Jeg vil gøre de fantastiske fans lykkelige, skriver Milik på Facebook ifølge TT.

Milik var ikke med, da Ajax i sidste uge mødte græske Paok i kvalifikationen til Champions League.

I stedet fik Kasper Dolberg debut i angrebet. Den tidligere Silkeborg-spiller greb chancen og scorede det udlignende mål for Ajax i 1-1-kampen.

- Det er svært at sige, hvor meget spilletid jeg skal regne med den næste tid. Jeg ved ikke, om jeg er tiltænkt at være erstatning for Milik, for der har allerede været snak om, at der skal hentes en ny ind, hvis Milik skifter, sagde Dolberg efter sin debut til bold.dk.

/ritzau/