Kongeklubben gjorde rent bord

Real Madrid er gået videre fra gruppespillet i alle sæsoner. Generelt snubler de store klubber sjældent og vinder når de skal, lyder det fra eksperter.

Robinho (til venstre) spillede en stor kamp, da Real Madrid sikrede sig avancement til forårets 1/8-finaler. Men han er også Reals stærkeste kort for tiden. På billedet ses også Lazios Luigi Scaloni. Foto: Philippe Desmazes/AFP Fold sammen
Læs mere

Real Madrid har skrevet sig ind i endnu en af mange rekordbøger, når det drejer sig om Champions League. Med tolv kvalifikationer ud af tolv mulige forsøg, har Real Madrid gjort det igen. År efter år.

Med kniven for struben, når det gælder alt eller intet, viser topklubberne altid sig fra deres bedste side og slår til.

Forleden fandt Lazio aldrig ud af, hvad der havde ramt dem, da de mødte op på Stadio Bernabeu med krav om en sejr over Real Madrid i bagagen for selv at gå videre. Det samme skete på Stade Velodrome, hvor Liverpool fræsede den franske græsplæne og Marseilles slidte tropper tynde med et engelsk gå-på-mod og pokalhjerte, som sjældent er set bedre,

De norske rebeller og nordens stærkeste Champions League-kort Rosenborg måtte også sande, at tysk vindermentalitet, når den er bedst stadig er et niveau bedre, selv når klubben hedder Schalke 04.

Små tyve minutter inde i de afgørende og skæbnesvangre kampe var Liverpool, Real Madrid og Schalke 04 foran med to mål hver.

»Ingen hold snubler. De store klubber sidder på magten og er videre. Vi kunne have håbet på nogle overraskelser. Men tag eksempelvis Liverpool. De vinder 8-0, 4-1 og så 4-0. 16 mål når de skal vinde. Frem for alt har de hovedet med sig,« siger Peter Møller, der blandt andet dækker Champions League som studievært på tv2-sport.

Presset var især stort på Liverpool i sidste runde af Champions League. Klubben har tilmed endnu en vigtig opgave på søndag, hvor Manchester United kommer på besøg, men Rafael Benitez sparede ingen spillere, og det gav bonus. Det er i øvrigt første gang et hold scorer mindst fire mål i tre kampe i træk.

»Det er et eller andet med, at de store altid vinder, når de skal. Det kan godt være Liverpool og Real Madrid kvajede sig i starten af Champions League, altså sådan forstås, at de ikke bare gik ubesejrede igennem. Men når lokummet virkelig brænder, så vinder de kampene ni ud af ti gange. Og de ved godt selv, hvornår de spiller en vigtig kamp. Når de så yderligere møder et hold, der ligger på et lavere trin, end de selv gør, så er det helt bevidst, at de forsøger at kyse dem,« siger Niels Frydenlund, fodboldekspert og chefredaktør af fodboldbladet 90 M.

Real Madrid kunne nøjes med uafgjort i deres afgørende dyst, men gik efter sejren fra start.

Ønsker et storhold
»Vi indfriede vores målsætning og endte på førstepladsen, og nu håber jeg, vi trækker et stort hold i næste runde,« sagde anfører Raul efter kampen mod Lazio.

Real Madrid har vundet Champions League/mesterholdenes turnering ni gange, flest af alle, men trods den glimrende rekordliste er det gået fælt ned ad bakke siden deres sidste titel i 2002. De sidste tre gange er de røget ud i første knockout-runde i foråret.

»Jeg håber virkelig, at dette år bliver vores år i Champions League,« siger Raul, der med sit 59. mål i Champions League suverænt er målkongen over alle i den turnering.