Konflikten i Superligaen kan tidligst begynde 1. august

Se Ritzau: Superliga-rettighederne er på plads frem til 2021. Til Arkiv . Guldmedaljer Aab. Aab - AGF , superliga, Nordjyske Arena, Aalborg : Aabs spillere fejrer guldmedaljer og pokalsejren. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis dansk fodbold ender i en omfattende konflikt, så starter den 1. august og ikke 1. juli. Det bringer dermed AaBs Champions League-kvalifikation i overhængende fare.

Det er resultatet, efter en faglig voldgift fredag har afgjort, at Divisionsforeningens varsel om lockout er sendt for sent til Spillerforeningen, der i en pressemeddelelse melder sig begejstret for kendelsen, da den i deres øjne giver parterne mulighed for at blive enige om en ny overenskomst.

Jakob Poulsen fra FC Midtjylland udtaler:

- Vi er glade for, at vi har fået medhold i den faglige voldgift, og at vi nu har længere tid til at blive enige. Vi ser frem til mødet med forligsmanden på mandag, hvor vi vil arbejde videre på at komme frem til en forhandlingsløsning, siger han.

Twisten om konfliktvarslet fyldte meget i mediebilledet, da det viste sig, at et bud fra Post Danmark havde forfalsket underskriften for modtagelsen, selvom varslet aldrig var blevet overleveret til Spillerforeningen.

Divisionsforeningen har ønsket, at 1. juli skulle være startskuddet for en eventuel konflikt, da det så ikke ville bringe AaB og FC Københavns deltagelse i Champions League-kvalifikationen i august i fare. I en eventuel konflikt vil spillerne nemlig blive lockoutet, så de ikke kan arbejde, og det vil betyde, at klubberne i så fald skal stille med amatører.

Direktør i Divisionsforeningen Claus Thomsen siger:

- Vi respekterer selvfølgelig afgørelsen, men er samtidig dybt forundrede. Vi afsendte varslet rettidigt, og vi har Post Danmarks bekræftelse på, at brevet blev afleveret i Spillerforeningen rettidigt. Men nu må vi altså konstatere, at fordi Spillerforeningen siger, de først har læst brevet senere, er varslet ugyldigt.

- En konflikt i august kan ødelægge starten på hele Danmarksturneringen og muligheden for succes, store oplevelser og økonomisk gevinst for de klubber og spillere, der skal spille europæisk. Vi kan nu miste vigtige ranglistepoint, der betyder, at færre danske hold får mulighed for at spille europæisk de næste fem år. Det er katastrofalt for både klubber, spillere og fans.

Med fredagens afgørelse ligger det altså fast, at spillerne også i de næste uger møder på arbejde og dermed forbereder sig til superligasæsonen, der begynder 19. juli.