Kommentar: Væddemålet med Don Ø

FCK har styrket sine muligheder for en plads i Champions League. 40.000 i Parken bør kunne løfte klubben til en smal 1-0-sejr.

Normalt indgår jeg aldrig væddemål. Med mindre jeg er sikker på at vinde. Som for eksempel dengang under EM 2004, hvor man for 20 kroner i en intern konkurrence på Berlingske Tidende kunne spille på resultatet mellem Danmark og Sverige. Resultatet 2-2 var jo givet på forhånd, da begge nationer så ville kvalificere sig videre i EM-turneringen på bekostning af ham der Snotti og hans italienske lidelsesfæller.

Natten til i går under Estadio da Luz i Lissabon indgik jeg igen et væddemål, som ganske enkelt ikke kan tabes. FCK-formand Flemming Østergaard slog storslået ud med hånden og tilbød væddemål med hvem som helst om et hvilket som helst beløb, hvis blot han kunne få lov til at holde på en samlet FCK-sejr over Benfica og avancement til gruppespillet i Champions League.

Politikens udsendte tilbød en million, som prompte blev accepteret af Don Ø, hvis beløbet blev deponeret på forhånd. Det væddemål blev aldrig indgået. Jeg foreslog mere beskedent en middag, som der blev indgået håndslag på.

Væddemålet er i sig selv tåbeligt, da jeg under ingen omstændigheder ønsker at vinde det. Uanset om det gælder FCK, Brøndby, OB eller en hvilken som helst anden dansk klub, vil jeg ønske det bedste for dem i en direkte duel med en udenlandsk klub. Sådan er det bare at være dansker. Man spiller jo heller ikke på, at Danmark taber til Sverige eller Spanien i efteråret, da en gevinst efterfølgende vil smage flovt, og der for altid vil stå Judas i panden påén.

Men i dette tilfælde er det en win-win-situation. Hvis FCK kvalificerer sig videre i Champions League betyder det seks herlige internationale kampe henover efteråret. Det betaler jeg gerne en middag for.

Omvendt: Skulle FCK gå hen og tabe, så skal det være mig en udsøgt fornøjelse at lænse formandens repræsentationskonto. Som en slags plaster på såret.

Landstræner Morten Olsen mener, at FCKs chancer er steget til mindst fifty-fifty, selvom Jesper Grønkjær ikke stiller til start i returopgøret i Parken. Det er jeg enig i. Trods 2-1-nederlaget tirsdag aften leverede kampen i Lissabon nemlig beviset på, at Benfica ikke er en skræmmende modstander før sæsonstart i den portugisiske liga.

Selvom de får to uger til at forberede sig på returopgøret, så har FCK lige så meget brug for et par uger til at spille holdet helt sammen. 40.000 tilskuere i ryggen bliver den afgørende faktor som vi så det mod Celtic og Manchester United i fjor. Resultaterne fra de to kampe (3-1 og 1-0) vil være nok mod Benfica om to uger til et samlet avancement.

Jeg kommer derfor forhåbentligt til lommerne denne gang. Sådan er livet. Jeg betaler også gerne en cognac til kaffen.