Kommentar: Unge angribere på rette vej

Desværre er Søren Larsen skadet igen. Alligevel bør Morten Olsen ikke have problemer med at finde angriberne til den landsholdtrup, han udtager i morgen.

Så skal fodboldlandsholdet snart i aktion igen, og allerede i morgen bliver fokus rettet mod landsholdsspillerne. Det sker, når landstræner Morten Olsen udtager sig trup til næste uges venskabskamp mod Irland i Århus.

Selve kampen er resultatmæssigt ikke så vigtig, men det er til gengæld EM-kval-kampen ude mod Sverige 17 dage senere. Lige nu og her er der nu ingen grund til at være pessimistisk. Derimod er der i hvert fald én god grund til at være optimisk, og det er det, jeg her vil koncentrere mig.

I mange år har det igen og igen været et tema, at Danmark mangler klasse-angribere, men i weekendens var der tale om to begivenheder, som er medvirkende til, at jeg med hensyn til de kommende år ikke er bekymret for landsholdet, når det gælder rigtige angribere. For det første scorede FCKs Morten Nordstrand to gange i lørdagens 5-2-sejr over Esbjerg heraf var det ene på et flot langskud og dermed er han i høj grad godt i gang med at bevise, at han kan kan løfte sit spil endnu et niveau.

Den 24-årige angriber er allerede noteret for en A-landskamp, og jeg er sikker på, at han får flere, især nu hvor han som FCKer får en del international erfaring via »løvernes« europæiske kampe.

Den anden begivenhed var Nicklas Bendtners Premier League-debut for Arsenal. Nicklas Bendtner, der fortsat kun er 19 år, kom således på banen mod Fulham efter 72 minutter, og han var tilmed tæt på at score. Arsenal vandt 2-1, og måske kommer Nicklas Bendtner ikke med i hver eneste kamp i denne sæson, men når manager Arsene Wenger allerede bruger ham i sæsonens første ligaopgør, er det et signal om, at han har tænkt sig at bruge ham en del. Så alt tyder på, at den store teenager ligeledes er på vej til at udvikle sig yderligere i den rigtige retning, og i modsætning til Morten Nordstrand har han jo for længst vist, at han kan begå sig på landsholdet.

Og så er Jon Dal Tomasson endnu ikke over the hill. Han er stadig kun 30 år og skrev tidligere på sommeren under på en to-årig kontrakt med Villareal.

Det negative med hensyn til angrebspladserne på landsholdet er først og fremmest, at Søren Larsen især på grund af skader har så svært ved at genfinde formen fra 2005, hvor han nærmest scorede hver eneste gang, han var i nærheden af et mål. P.t. døjer Schalke 04-angriberen med tre brækkede ribben og lungeproblemer efter et uheld til træning, hvor Mladen Krstajic skubbede ham ind i andenkeeperen Manuel Neuer,

For en god ordens skyld skal Thomas Dalgaard fra Randers FC også have et par ord med på vejen. Superligaens topscorer har som han selv udtalte i Berlingske Tidende i går »målnæse«, men han er endnu langt fra en plads i landsholdstruppen.