Kommentar: Tour de France bør afblæses

Tour de France 2007 bør lukke og slukke inden opløbet i Paris og ingen vinder udpeges. Vi kan ikke stole på rytterne i toppen af klassementet - de er lige så plettet som Michael Rasmussen.

Ti år tog det Bjarne Riis at blive indhentet af sine egne løgne. I starten var Ørnen fra Herning sofistikeret og sagde: "Jeg er ikke blevet testet positiv." Siden plumpede han ned i dyndet, som da han for et års tid siden i Profilen på DR1 sagde: "Nej, jeg har aldrig dopet mig."

I dag ved vi, at han har løjet og bedraget sig igennem sin karriere og kun vundet Tour de France, fordi han var dopet til op over begge ører.

I aftes blev Michael Rasmussen - Kyllingen fra Tølløse - indhentet af sine egne løgne, allerede inden han havde vundet Tour de France. Han er heller aldrig testet positiv i at dope sig. Han er smidt ud, fordi han er testet positiv i at lyve over for sin arbejdsgiver, Rabobank.

Enhver har de seneste dage kunnet se, hvordan Rasmussen langsomt men sikkert har spundet sig ind i et net af løgne. Det er dette net, som nu er strammet til og har fældet den skaldede kylling.

Michael Rasmussen har flere gange sagt, at han tidligere kørte på mexicansk licens, fordi han boede i Mexico med sin mexicanske kone. Og nu har han cykellicens i Monaco, fordi han bor der. Men enhver cykeljournalist ved sine fulde fem ved, at Michael og Cariza Rasmussen bor i Italien, hvor han adskillige gange er blevet interviewet. Han kører kun på licens i Mexico og Monaco, fordi deres dopingmyndigheder stort set ikke eksisterer.

Han er også kommet med besynderlige forklaringer på, hvorfor han ikke var til at komme i kontakt med af dopingmyndighederne i juni måned - netop det bedste tidspunkt til at dope sig i superform inden Tour de France.

Men han var i Mexico og brugte det langsommelige mexicanske postvæsen for at komme i kontakt med cykelunionerne UCI og DCU.

Nu viser det sig, at han også var i Italien i den periode, så han ville intet problem have haft med at komme i kontakt med cykelunionerne. Så blev det endelig for meget for hans arbejdsgiver. Michael Rasmussen lyver, så vandet driver ned af væggene: Ud med ham.

Hvor efterlader det Tour de France: På fallittens rand...!

Sidste år blev alle favoritterne smidt ud af Tour de France inden starten, og man har endnu ikke kunnet udpege en vinder, fordi manden i den gule førertrøje i Paris, Floyd Landis, var dopet og nu kører sag i USA for at få rettens ord for, at han kan snyde sig til sejren og de mange millioner kroner i præmiepenge.

Nu hagler dopingen igen ned over foretagendet på de franske landeveje og hold og ryttere falder fra som fluer.

Det mest rimelige ville være, at løbet blev afblæst og ingen vinder udpeget hverken i 2006 og 2007. Uanset hvem vi peger på af de tre næste i klassementet - Contador, Evans og Leipheimer - kan vi være rimeligt sikre på, at de er krudtet næsten lige så godt som Michael Rasmussen. Uanset om de er testet positive eller ej.

Pinligt for cykelsporten - godnat til Touren.