Kommentar: Kom så i gang ...

Brøndby, Brøndby, Brøndby, hvad er der galt? Hvordan kunne lørdagskampen udvikle sig fra storhed til slem skuffelse?

På den ene side var det fantastisk og fascinerende at være til fodboldkamp på Brøndby Stadion i lørdags. For spillet gik sin gang i fint tempo. Brøndbys gule hær virkede i første halvleg som en solid enhed med overskud til meget mere end bare 4-3-3-formation og decideret resultatfodbold. Der var hæl, glimrende ryk og tå fra blandt andre nytilkomne Peter Madsen og Tobias Mikkelsen. Mens Marcus Lantz viste absolut vinderattitude på midtbanen.

Vidste alle på Vestegnens store stadion ikke bedre, kunne enhver lige pludselig tro, at vi overværede et mandskab i sikker fremgang; et mandskab med masser af selvtillid; et mandskab på vej mod at generobre eksempelvis et dansk mesterskab.

Men, men. Goddag mand økseskaft og tilbage til virkeligheden.

På den anden side, i anden halvleg overtog Brøndbys fremtrædende alter ego nemlig scenen. På ny og som udløber af sidste sæsons rædsler med René Meulensteen, dårlig udebanestatistik etc. etc.

Fra første dommerfløjt efter pauseteen gik meget ned ad et bjerg uden for kategori.

Anfører Per Nielsen lagde for med en kapitalbrøler godt 40 minutter før, den tidligere Brøndby-knægt Henrik Kildentoft headede et søm i kisten med scoringen til 2-2.

Fra Brøndby-føring på 2-0, fra acceptabel Brøndby-indledning på SAS Liga-sæsonen 2007-2008 til 2-2, Brøndby-nedtur og indikation af, at tidligere tiders storhed er uoverskueligt langt væk.

Specielt førnævnte »sæson 2006-2007« ser ud til at have drænet al mental overskud i de tilfælde, hvor modstanderne bider bare lidt fra sig.

I den kontekst er selv Madsen og Mikkelsen kommet på nærved »Mission Impossible«. De er trods alt kun fodboldspillere med evne til at score og henrykke undervejs, de er ikke sportspsykologer, B.S. Christiansen, hokuspokusmagere eller andet i nærliggende boldgader.

Den slags påstår og kan sikkert gøre alverdens forskel i en fodboldklub i nuet og på sigt. Ved ikke mindst at rasle alle skeletter ud af skabene på direktionsgangen og i omklædningsrummene.

I Brøndby træder de nu bare konstant rundt i en mikstur af dødvande og kviksand.

Hvilket ikke er gavnligt for dansk fodbold generelt. Så langtfra. Uagtet FC Midtjylland, AaB og OB med substans står på seriøst spring til endegyldigt at kaste sig ind i kupéen bag lokomotivet FC København.

Brøndby, Brøndby, Brøndby, hvad er der galt? I lørdags havde klubmanden og træner Tom Køhlert ikke meget overskud til at analysere og sætte ord på.

»Vi burde have lukket den kamp,« var en af få længere kommentarer.

Heri kan ingen være uenig, eftersom Brøndby spillede sig til chancer en masse, inden pausen agerede Brøndby-stopklods og vækkede Morten Wieghorsts unge FC Nordsjælland-garde.

Overordnet set en trist udvikling. For Brøndby i hopla giver SAS Liga-livet meget mere mening.

Kom så i gang ...