Kommentar: Gul er falskhedens farve

Tour de France-ledelsen bør lukke og slukke inden opløbet i Paris på søndag. Ingen rytter er værdig til at køre opad Champs-Élysées iført den gule trøje - falskhedens farve.

Hvid står for renhed, uskyld og hellighed. Derfor er der en vis logik i, at den cykelrytter, som fører ungdomskonkurrencen i Tour de France, kører i en hvid trøje. Føreren af løbet kører som bekendt i gul trøje.

Gul er svigens og falskhedens farve. Hvad skal vi så mene om, at spanieren Alberto Contador mødte til start i dagens etape iført løbets hvide trøje, mens han senere i dag skal overtage den gule førertrøje fra den udelukkede Michael Rasmussen?

Kan vi som tilskuere respektere Rasmussens eneste ligemand fra dette løb og nyde hans formodede sejr på søndag i Paris?

Tja, nogen kan sikkert. De spanske cykelsportsjournalister er lykkelige, mens de danske angiveligt er nedtrykte.

Selv er jeg fløjtende ligeglad, for jeg har for længst mistet illusionen om, at feltets topryttere er rene. De er formodentlig alle præpareret med et eller andet. Michael Rasmussen bedre en Contador, som er bedre præpareret end Evans, som er bedre præpareret end Leipheimer, osv.

Tour de France har et gigantisk problem med sin troværdighed. Løbet er et nationalt fransk klenodie på højde og drøjde med Eiffeltårnet, og selvfølgelig overlever det i en eller anden form. Men hvis vi andre fortsat skal holde af løbet, må der ske noget drastisk.

Helst så jeg, at Tour-ledelsen dropper resten af 2007-løbet og undlader at hylde en vinder på Champs-Élysées på søndag.

Vi har sagt farvel til forhåndsfavoritten Alexandre Vinokourov, som var dopet. Med sig i faldet trak han Andreas Klöden og resten af Astana-holdet. Vi har sagt farvel til Cofidis-holdet på grund af doping. Og vi har sagt farvel til Michael Rasmussen, fordi han er testet positiv i at lyve og bedrage sit hold. Vi har ikke brug for en ny vinder.

Tour-ledelsen bør helt droppe at finde vindere af løbet 2006 og 2007 og i stedet kigge fremad. Brug tiden på eftertanke og nye tiltag. Find ud af om Tour de France overhovedet skal køres af ryttere, som også ønsker at deltage i andre sportskonkurrencer som OL og VM. Find frem til en formel, så vinderen af løbet er den mand, vi gider at heppe på langs vejkanten og hjemme foran TV-skærmene.

Find en løsning, hvor den førende rytter ikke bare er værdig til at køre i gult, men også kan tillade sig at køre i hvidt.