Kommentar: Den urytmiske liga

Superligaen må humpe sig i gang, men når der først kommer tempo på, kan det sagtens være, at FCKerne er lige så suveræne som i sidste sæson.

På onsdag skydes Superliga-sæsonen 2007/2008 i gang. Eller det vil sige, den skydes næsten i gang. For det er kun otte af rækkens 12 hold, der skal i aktion. Fordi OB og FC Midtjylland, der torsdag deltager i UEFA Cupens første kval-runde, har fået lov til at spille deres kampe på et senere tidspunkt.

Andre kampe i starten af sæsonen er også rykket frem på grund af europæiske kampe, og først efter femte runde skulle holdene være tilbage i nogenlunde samme spor, så man kan danne sig et vist overblik over ligaens udvikling.

Men også kun et vist overblik. For fra og med nu er hver Superliga-runde generelt fordelt på tre dage og hele fem forskellige spilletidspunkter. Det skyldes selvfølgelig, at de fleste kampe på den måde kan følges på enten TV 2 Sport eller 3+. Det er godt for dem, der gerne vil se så mange Superligakampe som muligt, men det har den negative effekt, at det bliver enormt svært at følge overordnet med, især fordi man først kan gøre endelig status efter hver runde, når mandagens aftenkamp er spillet. Og den er først færdigspillet sådan cirka klokken 20.50.

Spørgsmålet er også, om Superligaen sportsligt kan bære at blive bredt ud over så mange dage? Der er absolut en risiko for, at mange kampe, fordi de står alene, vil blive opfattet som lettere ligegyldige af rigtigt mange. Man kan selvfølgelig håbe på, at den første halvsæson bliver lige så god som i fjor, hvor der var tale om den bedste efterårssæson i rigtig mange år. Ikke mindst fordi FC København og OB med deltagelse i gruppespillet i henholdsvis Champions League og UEFA Cuppen gav dansk topfodbold et kvalitetsstempel, som ikke havde været der i adskillige sæsoner.

Foråret udviklede sig derimod hurtigt til at være en lettere middelmådig affære, først og fremmest fordi FC København meget tidligt var sikker på at genvinde mesterskabet. Når spillere, eksperter med flere har udtalt sig om den kommende sæson, kan man se, at der er mange, der forventer, at de københavnske »løver« ikke bliver lige så overlegne i det kommende lille halve års tid. Primært fordi holdet har mistet rutinerede kræfter som Lars Jacobsen og Tobias Linderoth.

Til gengæld har vi endnu ikke set, hvad Ailton Almedia har at byde på, når han er bedst, og kommer vi til det i efteråret, kan de regerende mestre alene på grund af deres offensive kvaliteter hurtigt lægge så meget afstand til konkurrenterne, at guldet - uanset hvor mange kræfter klubben bruger på europæiske kampe - er placeret lige så hurtigt som i fjor.