Kollegerne roser Morten Green

Morten Green får mange rosende ord med på vejen af holdkammeraterne. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skorter ikke på lykønskninger og smukke ord fra ishockeylandsholdets bærende spillere til den kommende rekordmand Morten Green op til mødet med Canada.

Sådan faldt ordene inden hans landskamp nr. 257 mod Canada torsdag eftermiddag:

Philip Larsen, Edmonton Oilers

- Morten var der, da jeg kom til landsholdet, og jeg er glad for, at han stadig er der. Fra den første dag får han én til at føle sig som en del af holdet. Han er en personlighed, og man har det godt i hans selskab. Morten har stor erfaring, men han er også en stor, glad dreng, som kan lide pjatte rundt med os. Jeg håber, han fortsætter på landsholdet i flere år, men han ved også, at man skal lytte til sin alder.

Julian Jakobsen, Hamburg Freezers

- Han er en leder med glimt i øjet. En spiller, man ser op til. På isen og uden for. Jeg har ikke mødt mange, der er så god til at læse spillet som Morten. Et kæmpetalent, som efter de mange år i Sverige gør det godt i DEL. Jeg spiller selv mod ham i Tyskland. Han er god i powerplay, har et godt skud og er på alle punkter en værdifuld mand for dansk ishockey og landsholdet.

Frederik Storm, Malmö Redhawks

- Det er herligt, når man kan høre Mortens højlydte grin, og det kan man heldigvis tit. Morten er en god fyr. Altid i godt humør og god til at tage imod nye spillere. Han er én, man kan læne sig op ad. Han er der med et klap på skulderen, men sætter også store krav til folk. Og så kan jeg gode lide, at han bliver på isen efter træningen.

Nicklas Jensen, Vancouver Canucks

- En kanonleder. Han har givet mig mange gode råd og fif, som jeg også kan bruge på klubholdet. De ting, han siger til en på isen, er noget man tænker på. Morten er en, der går forrest, og det er kæmpestort, at han nu sætter landskamprekord.

Kim Staal, Starbulls Rosenheim

- Jeg er den eneste på holdet i dag, der var der, da Morten debuterede i 1999. Jeg nyder at spille sammen med ham. Morten er meget rolig og stabil, og stabiliteten er også en egenskab, der har kendetegnet hans karriere. Han er ikke udfarende, men meget fokuseret. Som kaptajn får han unge spillere til at føle sig trygge på kort tid.

Mikkel Bødker, Phoenix Coyotes

- Jeg er stolt af at spille på hold med Morten og nyder det, mens han stadig er med. Han er en fantastisk person. En god leder for unge spillere. En man kan lære meget af. Jeg husker, hvordan han og den daværende kaptajn, Jesper Damgaard, tog imod mig med åbne arme. Dansk ishockey skal være glade for en mand som Morten.

Jesper Damgaard, snart eks-rekordholder

- Morten er en af mine bedste kammerater. Han fortjener rekorden. Selv om jeg har spillet med store NHL-kanoner som Peter Forsberg og Sedin-tvillingerne i Modo under lockouten, har jeg aldrig spillet med nogen, der var så god på kanten i powerplay som Morten. Til lykke med rekorden.