Kolleger peger på FCK-angriber som årets talent

Jonas Wind scorede to gange i fire landskampe i 2020 og er ifølge Spillerforeningens medlemmer årets talent.

Jonas Wind jubler her sammen med Alexander Bah efter FCK-angriberens scoring mod Sverige i en testkamp i november. Senere i samme kamp scorede Bah også. Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

FC København-angriberen Jonas Wind kan se tilbage på 2020 med stolthed.

Her fik han sit gennembrud på det danske fodboldlandshold, og på baggrund af præstationerne i både landsholdsdragten og FCK-trøjen er han nu blevet kåret til årets talent 2020 af sine kolleger.

Det skriver Spillerforeningen på sin hjemmeside. Det er foreningens medlemmer - altså professionelle fodboldspillere i danske klubber og udlandsprofessionelle danskere - der har stemt om, hvem der skal have prisen.

Den 21-årige angriber er stolt over at modtage prisen.

»Det betyder meget, at der er andre spillere og kolleger, der har set min vej - også i og med at jeg ikke har spillet hele året«, siger Wind med henvisning til en skadesperiode.

Han mener, at konkurrencen har været hård.

»Der er jo også en masse andre dygtige talenter, der spiller i udlandet. Andreas Skov og Mikkel Damsgaard gør det fantastisk i Italien for tiden, men det er jo bare en stor cadeau og hæder til mig, at jeg fra lille Danmark i Superligaen kan få den her titel«, siger Jonas Wind.

Wind fik sin landsholdsdebut mod Færøerne i oktober. Siden scorede han mod både Sverige og Belgien i november. I alt har han spillet 150 minutter på landsholdet - fordelt på fire kampe - og altså kvitteret med to mål.

Andreas Skov Olsen og Jacob Bruun Larsen snuppede prisen i henholdsvis 2019 og 2018. Før det vandt Andreas Christensen tre år i træk.

Man skal være under 22 år på afstemningstidspunktet for at være i betragtning til prisen.

/ritzau/