Køhlert overvejer radikalt systemskifte

Brøndby-træner Tom Køhlert har i denne sæson sværget mest til 4-3-3-systemet. Om end kampen mod Viborg skaber fodboldtanker om en permanent formation med to deciderede angribere.

Morten »Duncan« Rasmussen udlignede til 1-1 i mandagens SAS Liga-kamp på Viborg Stadion. Brøndby-træner Tom Køhlert overvejer nu at bruge spilsystemet 4-4-2 med to angribere på toppen oftere. Det fungerede ihvertfald i Viborg. Foto: Henning Bagger Fold sammen
Læs mere

Et kig i artikeldatabasen afslører, at Brøndby-træner Tom Køhlert siden sin tiltræden i januar har snakket i såre positive vendinger om 4-3-3-systemet.

Derfor er der heller ikke meget mærkeligt i, at Vestegnens stolthed i sæsonstarten har stillet til start i netop formationen, hvor fløjspillerne og den enlige forward udgør særlige offensive positioner.

For Tom Køhlert fik jo også i sommerpausen tilgang af to spillere, der ifølge Køhlert selv er skræddersyet til 4-3-3-opgaven.

Her tænkes naturligvis på Peter Madsen og Tobias Mikkelsen, som nu ikke udelukkende har fået Brøndby-maskinen til at vise klassen.

Fem point i SAS Ligaens fem første runder kaster sgu ingen medaljer af sig.

Ligesom præstationen i første halvleg i mandagskampen på udebane mod Viborg var aldeles elendig.

Præstationen tangerede i hvert fald et negativt niveau, som med det samme satte gang i Tom Køhlert-overvejelser om, hvad pokker der skulle ske. Hvilke overvejelser resulterede i en 4-4-2-opstilling med et par topangribere i skikkelser af Peter Madsen og Morten »Duncan« Rasmussen, som fortjent sørgede for 1-1-udligningen.

Ny formation er mulig
At systemskiftet kan få mere permanent karakter, afviste Tom Køhlert så langtfra efter sidste dommerfløjt.

»Det må vi kigge nærmere på. Vi fik lagt et pres på Viborgs bagkæde. Og vi kommer snart ikke den sejr på udebane nærmere. Anden halvleg viste også, at både Kasper Lorentzen og Tobias Mikkelsen kan spille midtbanespil og ikke bare fløjspil. Inde centralt påtog Kim Daugaard sig den offensive rolle at vinde mange andenbolde, så det holder altså,« sagde Tom Køhlert med reference til midtbanepligterne Stefan Gislason og førnævnte Kim Daugaard imellem.

»Vi ser kun på processen og kan tage meget med fra anden halvleg. Vi gjorde, hvad vi kunne. Men det var ikke en halv sejr at opnå uafgjort. Vi havde nemlig chancerne til at lukke kampen,« sagde Tom Køhlert, der i taktikken og den mentale habitus navn hængte plancher op i omklædningsrummet i pausen.

»De fortæller noget om, hvordan vi skal agere i modgang. For vi skal fortsat optræde som et hold, når modgangen melder sig. Det er op til hver enkelt at vurdere, hvad der hjælper eller ikke,« sagde Tom Køhlert.

Hvad angår Thomas Rytter, er plancherne et positivt tiltag: »Når vi skifter system, giver det hurtigt et overblik at sætte noget op. Vi lå tættere på vores modstandere i anden halvleg, det var forskellen. I starten fik Viborg meget plads på midtbanen og kom derfor ned mod os forsvarsspillere i stor fart. Dét er generelt en svær ting. 4-4-2 var vejen frem, men det er svært at sige, om det også vil være det fremover,« sagde Thomas Rytter.

Den tidligere Brøndby-spiller, Viborgs venstreback Asbjørn Sennels, formoder i øvrigt, at de blå-gule snarligt får spillet den meget omdiskuterede SAS Liga-udebanesejr i hus.

»Traditionerne og den mentalitet, der trods alt er i klubben, skal nok bære dem alle fremad. Men de får nu svært ved at erobre guld. Jeg skal dog ikke stå her og gøre mig klog på deres vegne,« sagde Asbjørn Sennels.