Køge Boldklub trues af konkurs

Køge-formand Clive Stapleton trækker sig efter gårsdagens brud på fusionssamarbejdet mellem boldklubberne i Køge og Herfølge ud af klubben og tager sin investering på to millioner kroner med sig.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det betyder sandsynligvis, at klubben kommer til at stå tilbage med et ordentligt hul i det økonomiske råderum og en flok løntunge spillere, som må finde ny arbejdsgiver, inden transfervinduet lukker med udgangen af august, skriver Dagbladet Køge torsdag.

Scenariet kan også blive, at klubben går i betalingsstandsning og fritstiller spillerne og dermed minimerer den store udgiftspost. Det afhænger af, hvordan Clive Stapletons afgang bliver, og hvordan sponsorerne og de øvrige investorer forholder sig til gårsdagens hændelser og situationen i klubben.

Ud over de mange kontraktspillere er også træner Greg Rioch i fare for at ryge i svinget. Godt nok indgik han en aftale med Herfølge Boldklub, da fusionen lignede en realitet for få dage siden, og Køge-spillerne og -træneren blev flyttet over til »førsteholdet« i Herfølge. Men nu er det kommet for dagen, at kontrakten er ugyldig, ligesom det er tilfældet med nyerhvervelserne Jimmy Müller og Kristoffer Wichmann.

Hele miseren kulminerede i går, hvor tidsfristen for indbetalingen to millioner kroner til det fælles fusionsprojekt blev overskredet af Clive Stapleton, og Herfølge derefter valgte at afbryde samarbejdet. Køge-formanden forsvarer sig til gengæld med, at han ikke blev stillet nogle garantier, og at han var kommet til Danmark i går for at debattere disse, inden han ville overføre pengene.

Men mødet blev aldrig holdt, og træningen blev afbrudt med besked til Køge-spillerne om at tage tilbage til den stribede klub, hvor de nu går og afventer bud på en pt. usikker fodboldfremtid.