København skal huse nationalt elitesportscenter

Forskning og innovative tiltag skal sammen med gode træningsfaciliteter løfte de danske elitesportsudøvere.

København: For at sikre de bedste danske sportsudøvere optimale vilkår for at præstere på topniveau etablerer Team Danmark og Danmarks Idrætsforbund (DIF) et nationalt elitesportscenter, som får hovedsæde i København.

Derudover kigger man på muligheden for at oprette regionale elitesportscentre i henholdsvis Aarhus, Odense og Aalborg. De skal i mindre skala kunne tilbyde innovations-, service- og udviklingsmuligheder for dansk eliteidræt.

Det oplyser Team Danmark på sin hjemmeside.

Op til 32 idrætsgrene skal drage nytte af det nationale elitesportscenter.

- Vi har i lang tid gerne villet give vores dygtige atleter de bedste rammer for at træne. Vi ved, at når de har gode rammer, så præsterer de også bedre.

- De rammer vil de nu få med dels det nye nationale elitesportscenter, hvor fokus er på innovation, forskning og test, dels med den nationale strategi for at opbygge specialtræningsfaciliteter i mange steder i landet.

- Det bliver et nationalt projekt, som vi håber og regner med, at mange kommuner har interesse i at blive involveret i, siger Niels Nygaard, der er formand i DIF.

Bedre faciliteter kan flytte de sidste marginaler i dansk favør, siger Team Danmarks formand, Frank Jensen.

- Med et nationalt elitesportscenter vil vi bringe rammerne for dansk elitesport op på internationalt topniveau. Den skarpeste viden afgør ofte marginalerne, når verdensklasseatleter kæmper om de sidste marginaler.

- Derfor skal Danmark optimere og udvikle samarbejdet med vidensinstitutioner - lige fra universiteter til innovative virksomheder, så hele Danmark også de kommende årtier kan samles om store danske sportspræstationer, siger han.

/ritzau/